*Nettavisen* Sport.

Pangåpning for Juventus

Foto: AP Photo/ Massimo Pinca / Scanpix

Lekte med Parma i sin nye lekegrind.

11.09.11 23:44

JUVENTUS - PARMA 4-1:

Juventus har statset store penger på å komme tilbake i toppen av italiensk fotball de siste sesongene. Over 20 spillere er hentet inn på to år, og før sesongstart sto endelig klubbens nye storstadion, Juventus Arena , klart til å innvies.

«Den gamle dame», som klubben kalles, har slitt sportslig i en årrekke. Juventus har totalt vunnet 27 offisielle titler i Serie A. Men klubben har ikke vunnet et godkjent seriemesterskap i den italienske toppdivisjonen siden siden sesongen 2002-2003.

Torinoklubben imponerte ikke nevneverdig da de åpnet sitt nye stadion med 1-1 mot engelske Notts County i forrige uke, men da Parma gjestet den nye gryta under Alpene ble det andre boller å kose seg med for hjemmefansen.

Nykommere fant hverandre
Sveitisiske Stephan Lichtsteiner, som kom til Juventus fra Lazio i sommer, åpnet premierefesten med 1-0 til vertene etter 17 minutter spill. Den offensive backen mottok en pasning fra Andrea Pirlo inne i feltet og sendte ballen videre forbi Parma-keeper Antonio Mirante.

Også Pirlo er ny i Juventus-laget denne sesongen etter å ha skilt lag med Milan etter et årelangt samarbeid. 32-åringen med hovmesterblikket viste allerede tidlig i første seriekamp for sin nye klubb at han kan bli en nyttig mann for trener Antonio Conte.

Etter pausen begynte Juventus' overtak i kampen å bli stadig mer markant. Derfor var det ikke ufortjent at Italias landslagsving Simone Pepe plasserte inn kveldens andre mål for hjemmelaget. Pepe doblet ledelsen etter pasning fra Herr Juventus - mannen som har fulgt klubben i tykt og tynt gjennom alle oppturer og nedturer i 18 år - Alessandro Del Piero.

HTML EMBED

Vidal med debutscoring
Med et drøyt kvarter igjen av kampen skjøt chilenske Arturo Vidal, enda en nykommer, inn 3-0. Den tidligere Leverkusen-profilen ordnet sitt første Juventus-mål fra utsiden av 16-meteren.

Ti minutter senere måtte gjestene og keeper Mirante plukke ut den fjerde ballen fra nettet. Denne gangen var det Claudio Marchisio som tegnet seg på listen over målscorere på Juventus nybygde stadion. Igjen var Andrea Pirlo nest sist på ballen før scoringen.

Mens angrepsspillet i Juventus fungerte bortimot optimalt, ville også forsvarsspillerne vise at de kunne gjøre en prikkfri kamp. Det holdt til noen sekunder inne i overtiden da venstreback Paolo De Ceglie følte seg nødt til å meie ned Parmas Sebastian Giovinco i hjemmelagets straffefelt.

De Ceglie måtte forlate gresset med direkte rødt kort, mens Giovinco plasserte inn et trøstemål for bortelaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.