Gå til sidens hovedinnhold

Pangstart for RBKs nykommer

To scoringer og seier i første kamp – og det mot Rosenborgs erkerival Molde.

ROSENBORG-MOLDE 3-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): Bedre start på oppholdet i Trondheim kunne ikke Besart Berisha fått.

- Dette er bare helt fantastisk. Det overgår selv det jeg har drømt om de siste dagene, sier trøndernes nye idol.

- Jeg er kommet til Rosenborg for å spille fotball og for å score mål. Starten ble fantastisk og fortsettelsen skal bli enda bedre. Jeg har ikke spilt skikkelig fotball på snart et år og det sier seg selv at jeg er langt unna toppform. Gi meg noen uker og dere skal få se, smiler albaneren.

To dager etter at 23-åringen kom til Norge på utlån fra Burnley, og etter kun en trening sammen med sine nye lagkamerater, ble han kastet inn i RBKs startoppstilling. Erik Hamrèn spilte høyt – og vant.

- Kunne blitt ”idiot”
- Ingen tvil om at vi gamblet litt når vi satset på Berisha fra start. På den annen side kjenner jeg ham godt etter tiden i Aalborg og vet at han er en type som gir alt bare han får sjansen. Ingen tvil om at han er langt unna toppform og heller rusten. Men han kompenserer mye med en fantastisk vilje, smiler Rosenborg-bossen, som ikke legger skjul på at han dro et lettelsens sukk da nyervervelsen klinket inn 2-0.

- Hadde han ikke scoret mål, ville jeg vært stemplet som idiot nå. Sånn er dette gamet; svart eller hvitt, sier Hamrèn.

258156

Ramlet sammen
Selv om mannskapet hans til tider utspilte Molde og vant fortjent 3-1, er ikke RBK-treneren like fornøyd med alt som ble levert på lerkendalmatta mot romsdalingene.

- Vi var bra det første kvarteret. Av en eller annen grunn ramlet vi sammen etter at Steffen Iversen ga oss 1-0 og resten av omgangen var heller dårlig. Etter pause hevet vi oss noen hakk og gjennomførte en OK omgang. At Molde fikk et mål på slutten får vi skrive på kontoen for konsentrasjonssvikt, oppsummerer Erik Hamrèn.

Fortsetter spissjakten
Selv om trønderne har fått på plass en spiller som tydeligvis vet hvor målet står, betyr ikke Besart Berishas inntreden at trønderne skrinlegger spissjakten.

- Han skal spille for Rosenborg ut året. Da skal Berisha tilbake til England og Burnley. Det betyr at vi fortsatt leter etter en ny spiss, slår sportsdirektør Erik Hoftun fast. Han vil ikke si noe om hvem som er den heteste kandidaten for tida eller når en ny måljeger vil være på plass i Trondheim.

- Ingen ting er klart foreløpig. Vi har flere spillere i kikkerten, men det er alt for tidlig å si noe konkret, sier Hoftun.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Ny sesong i Managerleague

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?