RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Parma nektes spill i Europa

AVVIST ANKE: Roberto Donadoni (t.v.) og Parma kvalifiserte seg til Europa League, men får ikke delta på grunn av ubetalte regninger. Her hilser Donadoni på Clarence Seedorf før en kamp mot Milan.
AVVIST ANKE: Roberto Donadoni (t.v.) og Parma kvalifiserte seg til Europa League, men får ikke delta på grunn av ubetalte regninger. Her hilser Donadoni på Clarence Seedorf før en kamp mot Milan. Foto: Giuseppe Cacace (Afp)
Sist oppdatert:
Stiller seg uforstående til dommen.

Alessio Cerci trodde han hadde ødelagt Torinos mulighet for Europa League-spill da han bommet på straffe i siste minutt av siste seriekamp mot Fiorentina.

Den VM-aktuelle angriperen var utrøstelig etter kampslutt, men nå ser det likevel ut til at Torino får en plass i Europa.

Parma, som havnet på sjetteplass, plassen foran Torino, skulle i utgangspunktet ut i Europa League, men fikk torsdag en tung beskjed fra fotballforbundet.

Klubben hadde håp om å få gjennomslag for sin anke mot en tidligere dom. Parma er nemlig utestengt fra europacupspill på grunn av enkelte regninger som ikke har blitt betalt i tide. Anken ble avvist.

Det er skatt av lønnen til utlånte spillere som skal ha kommet inn i seneste laget.

Klubben stiller seg uforstående til dommen og hevder den handlet i god tro og betalte da den fikk beskjed om å gjøre det.

- Jeg er fryktelig lei meg over idrettsystemet og kanskje enda mer over denne avgjørelsen. Denne gangen har de gjort det. De kan ha fått meg til å gi opp fotballen, sier Parma-president Tommaso Ghirardi til Parmas hjemmeside.

Mange reagerer på at Parma blir kastet ut av Europa for regninger som ble betalt noe for sent, mens Paris Saint-Germain og Manchester City, som har brutt Financial Fair Play-reglene, kun får en bot.

Juventus, Roma og Napoli skal representere Italia i Champions League. Fiorentina, Inter og Torino i Europa League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere