RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JONATHAN PARR trodde at han hadde en avtale med Jim Solbakken, men den norske agenten representerte i stedet Crystal Palace da nordmannen ble solgt dit i 2011.
JONATHAN PARR trodde at han hadde en avtale med Jim Solbakken, men den norske agenten representerte i stedet Crystal Palace da nordmannen ble solgt dit i 2011. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Parr trodde Solbakken var hans agent. Plutselig representerte han i stedet motparten

Fikk beskjed på flyplassen på vei til forhandlingene.

I ett år trodde Jonathan Parr at Jim Solbakken var hans agent, skriver VG.

Rett før forhandlingene med Crystal Palace fikk Parr og hans far beskjed om at Jim Solbakken ikke hadde sendt inn den signerte representasjonskontrakten til Norges Fotballforbund, og at avtalen deres derfor var ugyldig.

GRANSKES: Jim Solbakken er under lupen til Norges Fotballforbund etter den 20 sider lange reportasjen i forrige nummer av Josimar.

Så representerte Solbakken i stedet Crystal Palace.

Dramatikken skjedde da Jonathan Parr gikk til londonlaget i 2011.

- Dette kom fram på flyplassen på vei til England. Det var jo litt sent da. Vi satt nesten i forhandlinger da opplysningen kom. Da var det ikke så lett å begynne å tenke på andre ting, sier Jonathan Parrs far, Roger, til VG.

- Jeg ble ikke veldig imponert, legger han til.

Jim Solbakken avviser at han opptrådte klanderverdig.

- En representasjonskontrakt mellom en spiller og agent eller agent og klubb er først gyldig når partene har signert, samt fått den signert/stemplet av Norges Fotballforbund og videre utsendt til partene igjen. Siden pappa Parr representerte sønnen selv, ble denne aldri sendt inn og jeg jobbet for Crystal Palace.

Roger Parr avviser imidlertid at han ønsket å representere Jonathan, og viser til at både han og sønnen trodde at de hadde en skriftlig avtale med Jim Solbakken.

I den 20 sider lange og mye omtalte reportasjen om Jim Solbakken i forrige nummer av Josimar, beskyldes Jim Solbakken for å ha gjort det samme da Mame Biram Diouf ble solgt fra Molde til Manchester United.

- Jeg vet at Jim hadde en representasjonskontrakt med Mame, men den ble aldri sendt inn til forbundet. Så når Manchester United kom på banen, byttet han side. Det er sånn Jim gjør, hevdet fotballspeider Jon Thorstensen, som tidligere samarbeidet med Jim Solbakken, noe han snakker mer om i denne artikkelen i VG Nett.

Solbakken avviser overfor Nettavisen at han representerte Diouf.

- Det kan jeg definitivt gjøre. Det engelske fotballforbundet, det norske fotballforbundet, Molde og Manchester United kan bekrefte dette her. Så må jeg legge til at hvis Josimar velger å mene at David Gill i Manchester United skulle vært med på noe som ikke er i henhold til regelverket, tror jeg det snør en viss plass, sier Solbakken til Nettavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere