RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pass på denne mannen

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Sist oppdatert:
Hviterussland blir ingen walkover for de norske guttene. Det er et land som har skapt trøbbel for Norge før, og de har en spiss som kan bli veldig farlig onsdag.

Hviterussland har tidligere skapt trøbbel for Norge i VM-kvalifisering.

Tapte i forrige VM-kval
I forsøket på å komme til VM i 2002, var 1-2-tapet i Minsk og 1-1 hjemme på Ullevaal sterkt med på å ødelegge Norges sjanser til å komme til Japan og Sør-Korea.

Nå er Åge Hareides menn avhengige av en god start på hjemmebane for å henge med i jakten på VM-billett til Tyskland. Noe annet enn seier mot Hviterussland onsdag er og blir for dårlig.

Men det er ikke noen lettvekter Norge møter onsdag.

Brødrene Hleb
Selv om lagets store stjerne, Alexander Hleb, er utestengt mot Norge, så er det mange andre spillere som viser tenner i Europa.

Midtbanestjernens lillebror, Vjatsjeslav, er ikke mye dårligere enn sin eldre bror. Han er fast mann på Hamburger SVs midtbane og scoret ett av målene da Tyrkia ble slått 2-1 i Istanbul 18. august.

Kutuzov - en farlig mann
Mannen hviterusserne stoler på at skal senke Norge onsdag, er spissen Vitali Kutuzov. 24-åringen imponerte stort i en UEFA-cupkamp for BATE Borisov mot AC Milan for tre år siden. Den italienske storklubben kjøpte ham umiddelbart og leide ham ut til Sporting Lisboa.

Forrige sesong var han på utlån til Avellino i Serie B. Han scoret 15 mål og var blant divisjonens mestscorende, likevel rykket Avellino ned.

Foran denne sesongen ble han solgt til Sampdoria, hvor det ventes mye av 24-åringen. Han er hurtig og med god nese for mål. Dersom Vidar Riseth og Claus Lundekvam ikke er på tå hev i samtlige 90 minutter, kan fort Kutuzovs navn bli notert i scoringsprotokollen.

Satser på kontringer
Hviterussland vil nok ligge lavt og satse på kontringer mot Norge, noe de er veldig sterke på. De er godt organisert bakover. Midtstopperne Sergei Shtanyuk og Sergei Gurenko har begge mye rutine og har spilt tøffe kamper før. Gurenko har fortid i både Roma, Parma og Piacenza. Nå spiller han i russiske Lokomotiv Moskva.

Dersom Hareide ikke klarer å få spillerne til å skjønne at det er et godt lag som står på motsatt banehavldel, er det langt fra sikkert at Norges første seier i VM-kvalifiseringskampen kommer onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere