Pastore skjøt PSG til topps

I FORM: Paris St Germains Javier Pastore satte inn to mål i PSGs 3-1-seier lørdag kveld.

I FORM: Paris St Germains Javier Pastore satte inn to mål i PSGs 3-1-seier lørdag kveld. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Satte inn to mål mot Nice.

Javier Pastore er i strålende form om dagen. Lørdag skjøt argentineren Paris Saint-Germain til topps på tabellen i fransk fotball med to scoringer i 3-1-seieren over Nice.

PSG måtte klare seg uten Zlatan Ibrahimovic i bortekampen ved Middelhavets bredd. Svensken har startet soningen av den tre kamper lange karantenen han fikk for å ha kritisert Frankrike som land og en fotballdommer.

Lørdag klarte lagkameratene seg fint uten måltyvens hjelp. Javier Pastore sendte gjestene i ledelsen rett før pause og gjorde sitt annet mål for dagen 18 minutter ut i 2. omgang. I mellomtiden hadde Mathieu Bodmer utlignet for hjemmelaget, men gjestenes seier var likevel aldri truet.

Etter 69 minutters spill fikk PSG straffe, som uruguayanske Edinson Cavani satte sikkert i mål.

3-1-seieren sendte mannskapet til Laurent Blanc opp på tabelltoppen i den franske toppserien. Ett poeng skiller ned til Lyon, som møter Saint-Étienne søndag.

- For et par dager siden spilte vi mot Barcelona, og vi er trøtte. Nice har hatt en hel uke å hvile ut på, og vi slet i første omgang. I pausen ba jeg spillerne om å ta ut det som skulle til for å vinne, for det var viktig å unngå to tap på rad, sa Blanc.

Monaco misbrukte sjansen til å henge på tetduoen da det ble 1-1 hjemme mot Rennes lørdag kveld. Anders Konradsen var ubenyttet reserve for Rennes, som utlignet ved innbytter Habib Habibou tre minutter før slutt.

Monaco kjemper i likhet med PSG om semifinaleplass i mesterligaen og ligger bedre an før returkampene kommende uke. Mens PSG skal prøve å hente inn 1-3 borte mot Barcelona, har Monaco 0-1 å revansjere hjemme mot Juventus.

Fjerdeplasserte Marseille tapte fredag 0-1 for Nantes og er dermed åtte poeng bak PSG og to bak Monaco. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.