RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Påtalenemnda vil gi Riise to kampers karantene

KAN FÅ TO KAMPER: John Arne Riise kan få to kamper for oppførselen sin etter kampen mot Viking.
KAN FÅ TO KAMPER: John Arne Riise kan få to kamper for oppførselen sin etter kampen mot Viking. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå blir det opp til disiplinærutvalget om John Arne Riise straffes.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har funnet grunnlag for å gå videre med oppførselen til John Arne Riise i søndagens kamp mellom Aalesund og Viking.

Det bekrefter seksjonsleder for juridisk avdeling hos NFF, Espen Auberg til Nettavisen.

«Nemnda har sendt anmeldelse til Disiplinærutvalget med innstilling på to kamper karantene», skriver Auberg til Nettavisen i en SMS.

Disiplinærutvalget vil først tirsdag kveld avgjøre om de kommer til å tildele Riise straff.

Riise raste

John Arne Riise raste etter kampen mot Viking som Aalesund tapte 1-2.

Bakgrunnen for dette var at 35-åringen mente han burde hatt frispark i forkant av at gjestene satte inn 1-1 ved Mathias Bringsaker.

Etter kampen var Riise lynende forbannet. TV 2 filmet profilen mens han gikk av banen i sinne og sparket vilt rundt seg flere ganger.

– Fy faen, for en f****dommer, uttalte Riise på vei inn i garderoben etter kampen. 

Beklagde oppførselen

Riise beklagde oppførselen litt senere på kvelden og gjentok beklagelsen på Facebook mandag morgen.

«God morgen. Jeg vil starte dagen med å legge meg paddeflat og beklage min oppførsel etter kampen i går. Det finnes ingen unnskyldning på det jeg sa om dommeren etter kampen. Jeg var fryktelig skuffet og forbannet når jeg gikk av banen og sa det jeg sa», skriver Riise på Facebook.

«Slikt hører ikke hjemme uansett hvor. Jeg vil presisere at jeg ikke sa noe slikt til dommeren face to face, men i det jeg gikk av banen. Jeg vet at jeg er et forbilde for mange, spesielt unge barn og jeg er skuffet over meg selv at jeg lot dette skje. Jeg vil nå lære av dette, se fremover og ikke la noe slikt skje igjen. Så til alle som fikk dette med seg så vil jeg si unnskyld. Media hopper selvsagt på det som skjedde i går, men jeg må nå legge dette bak meg og se fremover. Beklager!», skriver profilen videre.

Tirsdag kveld får Riise vite hva slags konsekvenser oppførselen får.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere