*Nettavisen* Sport.

Patrick Ekeng kollapset på banen og døde

BLE 26 ÅR: Fotballspilleren Patrick Ekeng døde fredag. Foto: (Wikimedia Commons)

Spilte med Thorstein Helstad i Frankrike.

07.05.16 02:04

Det er rumenske Digisport som fredag kveld melder at fotballspilleren Patrick Ekeng er død. Han kollapset på banen under en kamp mot Vitorul fredag kveld og døde senere på sykehuset. Dødsfallet skal også være bekreftet av spillerens klubb, Dinamo Bucuresti i Romania.

Ifølge den rumenske fotballjournalisten Emanuel Rosu skal Ekeng ha kollapset bare sju minutter etter at han ble byttet inn i en kamp fredag.

Han ble liggende på banen i 2 minutter og 47 sekunder, før han ble kjørt bort i ambulanse. Ekeng skal da ha vært i live, men døde på sykehuset.

Ifølge rumenske medier skal spilleren ha blitt kjørt rett på sykehuset, uten å få nødvendig førstehjelp, mens han lå på gresset.

Ekeng var i samme klubb som den tidligere Brann-, Rosenborg- og Lillestrøm-spilleren Thorstein Helstad en periode av sin karriere. Helstad sier til Nettavisen at han husker Ekeng fra tiden i franske Le Mans.

- Jeg husker Patrick, ja. Han var en stille og rolig gutt. som stort sett smilte. Han spilte ikke så mye på A-laget i min tid. Det er sykt tragisk at det her har skjedd, det burde ikke være mulig. Og at han ikke fikk nødvendig førstehjelp er forferdelig, sier Helstad i en SMS til Nettavisen.

Ekeng kom til Dinamo før denne sesongen og skal nylig ha vært tilbake etter en lang periode med skader, skriver journalisten Rosu på Twitter.

- Fikk ikke førstehjelp

For kun én uke siden scoret kameruneren et nydelig mål i en cupkamp mot Steaua. Ekeng ble bare 26 år gammel.

Rundt 200 Dinamo-fans skal ha samlet seg rundt sykehuset for å støtte Ekeng etter at han ble fraktet dit, men livet sto ikke til å redde.

Rosu skriver at klubben opplyste følgende rette etter kollapsen: «Pulsen hans kom tilbake i et par sekunder, men forsvant så igjen».

Rosu skriver videre om behandlingen Ekeng skal ha fått: «De første medisinske rapportene er sjokkerende. Sykehuset opplyser at det ikke ble gitt førstehjelp på stadion. Sjokkerende! Sjokkerende!».

Rosu, som blant annet skriver for engelske BBC, opplyser at ambulansen ikke skal ha hatt nødvendig utstyr for å hjelpe spilleren.

Spilte med nordmenn

Ekeng har tidligere spilt for den spanske klubben Cordoba og den franske klubben Le Mans og han står bokført med landskamper for Kamerun.

Han spilte i Le Mans fra 2009 til 2013, på samme tid som den norske duoen Thorstein Helstad og Fredrik Strømstad var i klubben.

Ekeng hadde angivelig kun én kamp igjen av sesongen, før han skulle reise til Frankrike og feriere sammen med konen. Hun hadde nylig forlatt Romania og reist til Frankrike noen dager før tragedien inntraff.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag