RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Paul er død, lenge leve Paul

Sist oppdatert:
Men Paul II får hard kamp om å være den største fotballkjendisen i blekksprutverdenen.

Blekkspruten Paul ble verdenskjent da han spådde rett hver eneste gang han var i aksjon som spåmann under sommerens fotball-VM.

Dessverre døde han i akvariet sitt i Tyskland for kort tid siden.

Les om det her.

Men for dem som fortsatt ikke har kommet seg, så kan Nettavisen nå bringe følgende gledesmelding: Han kan ha fått sin arvtaker.

Én ting er det at akvariet i tyske Oberhausen har senket Paul II ned i vanntanken gamle Paul levde i, men en helt annen ting er det at Paul har fått en konkurrent.

Møt Ollie!

Går hardt ut
I et akvarium i Blackpool i England lever nemlig blekkspruten Ollie, og tro det eller ei - også Olli ser ut til å ha den spesielle evnen som Paul hadde.

Olli, som vokste opp sammen med Paul i en vanntank i Weymouth i 2008, har «tørrtrent» den siste tiden, og ifølge oppasserne har resultatene vært oppsiktsvekkende. Faktisk har han vært så god at han 20. november kommer til å spå live for første gang. Da skal han spå resultatet av Blackpools kamp mot Wolverhampton.

Ifølge Daily Mail bør det være en viss sjanse for at Ollie også treffer rett da. Avisa hevder nemlig at Olli korrekt nok spådde at Blackpool kom til å vinne play off-finalen forrige sesong. Han traff også på mange av lagets treningskamper før sesongen.

Onsdag får vi så et eksempel på om han virkelig kan erstatte Paul.

Ollie har nemlig allerede spådd at Blackpool vinner sine to neste kamper - borte mot Aston Villa og West Ham. Men har ikke nøyd seg med det. Ifølge blekkspruten Ollie kommer nemlig Chelsea til å vinne Premier League, mens Manchester Uniteds Wayne Rooney blir ligaens toppscorer.

Her kan du følge blekkspruten Ollie på twitter.

Ikke hørt om blekkspruter som spår før, sier du?

Spiser muslinger
Vel, det hele gjennomføres ved at to bur med muslinger senkes ned i tanken til blekkspruten. En med emblemet til hver klubb. Så spiser altså blekkspruten først muslingen i den boksen han tror kommer til å vinne.

Det var det blekkspruten Paul ble berømt for.

Så får vi se om Ollie - eller Paul II - kan kopiere ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere