*Nettavisen* Sport.

Paul Pogba kom med gåsehud-tale minutter før VM-finalen

VINNER: Paul Pogba vant VM med Frankrike forrige uke og var uten tvil en viktig faktor for franskmennene, ikke bare på banen, men også av.  Foto: Carl Recine

Paul Pogbas tale før VM-finalen har dukket opp i sosiale medier og med god grunn.

19.07.18 14:30

Datoen er 15. juli og Frankrike skal møte Kroatia i VM-finalen i Moskva på Luzhniki stadion. Begge lag vet hva som står på spill. Frankrike er i sin andre mesterskapsfinale på to år. De tapte EM-finalen for to år siden mot Portugal, på hjemmebane i Frankrike.

Om tapet fra 2016 satt i de franske spillernes hoder eller ikke, så var det en spiller som valgte å nevne det i motivasjonstalen sin, minutter før kampen, for å få det ut i det åpne.

Gåsehud

Paul Pogba tok til ordet mens hele laget stod i sirkel og fant frem inspirerende ord, som skulle gi laget den motivasjonen de trengte for å nå målet om seier. Det garanteres gåsehudfaktor over det franskmannen hadde å si.

«Karer, jeg vil ikke prate for mye. Vi vet alle hvor vi er. Vi vet alle hva vi vil og vi vet alle hvor langt vi har kommet. Vi vet det i våre hjerter, jeg kan se det i øynene deres, vi er fokuserte. Vi kan ikke glemme, og jeg vil ikke gjenta meg selv, men vi er 90 minutter unna å muligens skape historie. 90 minutter. Én kamp. Én kamp. Jeg vet ikke hvor mange kamper vi har spilt i løpet av våre karrierer, men denne ene kampen, den forandrer alt. Den kan endre historien. Det er to lag, det er ett trofé. For dem er det helt likt, du vet de vil ha det. Vi vet vi tapte i finalen (EM i 2016). Vi vet det. Vi føler det her (slår hånda på hjertet). Kampen sitter fortsatt i hodene våre. I dag skal vi ikke la et annet lag få ta det som er vårt. I natt vil jeg at vi skal bli husket av det franske folket som ser på oss. Deres barn, deres barnebarn, til og med deres oldebarn skal huske oss. Jeg vil at vi skal gå ut på banen som krigere og som ledere.»

Les også: LIVE: Sommervinduet 2018

Frankrike endte opp med å vinne kampen 4-2 og Pogba scoret Frankrikes 3-1-mål. Pogba har nå møtt opp med lagkameratene i Manchester United og skal gjøre seg klar til en oppkjøringskamper i USA, før sesongen starter.

Les også: Alexis Sánchez' tidligere skattedom stopper ham fra å reise med United til USA

Les også: Ronaldo spiller ikke mot Real Madrid i treningskamp

Fått mye kritikk

Paul Pogba ble bare bedre og bedre på vei mot VM-finalen i Russland og potensiell fransk historie. 25-åringen blir både elsket og hatet av supportere, og mange har kritisert han for både spill og holdninger i Manchester United i sesongene han har vært hos «de røde djevlene.»

Den tidligere fotballspilleren og nåværende fotballeksperten, Jamie Redknapp sa i slutten av februar i år at det var Pogbas holdninger som holdt han tilbake på banen.

Hvis Redknapps utsagn stemte og Pogba fortsetter å spre gode vibber, som han gjorde for landslaget i VM, vil han kanskje ligne mer på landslagspilleren Pogba i Manchetser United kommende sesong?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag