*Nettavisen* Sport.

Pavel Srnicek er død

BLE 47 ÅR. Pavel Srnicek døde tirsdag. Foto: (Getty Images)

Keeperhelten ble bare 47 år gammel.

29.12.15 18:50

Tidligere Newcastle-keeper og landslagskeeper for Tsjekkia, Pavel Srnicek, døde tirsdag. Det skriver blant andre BBC.

Tsjekkeren ble bare 47 år gammel.

Srnicek fikk hjerteinfarkt mens han var ute på en løpetur 20. desmeber og dette skal være grunnen til at han nå mistet livet.

Han har ligget i kunstig koma siden det skjedde.

- Det er med stor sorg jeg tar imot nyheten om at Pavel Srnicek har gått bort. En gentleman og en stor idrettsmann. Hvil i fred, min venn, skirver tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel på Twitter.

- Jeg er veldig, veldig trist over å ha mistet en god venn og min tidligere lagkamerat, Pavel Srnicek. Mine tanker med familien hans i denne tunge stunden, skriver tidligere Newcastle-spiss Alan Shearer på Twitter.

- Utrolig trist
Også norske Newcastle-fans har mottatt nyheten med sorg.

- Det var en utrolig trist beskjed å få da vi mottok nyheten om Pavels bortgang. Supporterklubbens tanker går til familien og hans nære venner, som har mistet en fantastisk person og fotballspiller så alt for tidlig, sier leder i Toon Army Norway, Audun Hageskal, til Nettavisen.

- Pavel vil alltid bli husket som en av de virkelig store fra tiden da Kevin Keegans «entertainers» regjerte på banen. Newcastle gråter for Pavel.

Han forteller også at supportere fra hele verden sender sine kondolanser med hashtaggen #pavelisageordie i sosiale medier tirsdag kveld.

Spilt for flere klubber
Keeperen huskes kanskje best for tiden i Newcastle på 1990-tallet, der han var en del av Kevin Keegans titteljagende mannskap.

Srnicek voktet Magpies-buret sammen med Shaka Hislop og de to burvokterne byttet ofte på å stå kamper under Keegans ledelse.

Han har også spilt for klubber som Sheffield Wednesday, Portsmouth og West Ham i England. Han fikk 49 landskamper for landet sitt.

Srnicek kom til Newcastle tilbake i 1991 og spilte for klubben helt fram til 1998. Han jobbet med managere som Jim Smith, Ossie Ardiles, Kevin Keegan og Kenny Dalglish under tiden på Tyneside.

Under Keegan-perioden var keeperen med å rykke opp til Premier League fra den gamle 1. divisjon og laget var nær ved å vinne tittelen i 1996.

Newcastle endte på andreplass den sesongen, fire poeng bak Manchester United, men klubben toppet tabellen i store deler av sesongen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDE: Pavel Srnicek sto på toppnivå i en årrekke. Foto: (Getty Images)


Gullet som glapp
I januar 1996 var Newcastle 12 poeng foran Manchester-klubben, men en kollaps i ligainnspurten gjorde at gullet glapp for Keegans menn.

Han sto i mål under den minneverdige affæren mellom Liverpool og Newcastle på Anfield den sesongen, som endte 4-3 til de røde.

Srnicek gjorde et kort comeback i Newcastle i 2006/07-sesongen da han ble lånt inn som reserve for irske Shay Given.

Tsjekkeren ga nylig ut en selvbiografi. Boken fikk tittelen Pavel is a geordie, det samme som Newcastle-fansen sang til sin tidligere keeper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.