Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedersen åpen for Godset-retur

Foto: Anette Karlsen/Scanpix
- Det er i Godset jeg har gjort det best, sier spissen.

STRØMSGODSET – VÅLERENGA 3-2:

DRAMMEN (Nettavisen): I 2009 ble Marcus Pedersen hentet til Strømsgodset etter noen trøblete år for HamKam. Miljøskiftet så ut til å gjøre spissen godt og i drammensklubben blomstret han opp.

21-åringen gjorde det såpass bra for Godset at nederlandske Vitesse kom på banen. Den nederlandske klubben bladde opp rundt 12 millioner kroner for å hente Pedersen i 2010.

Oppholdet i treskolandet ble imidlertid ingen ubetinget suksess for nordmannen og i vinter vendte han hjem. Denne gangen er arbeidsgiveren Vålerenga. Lørdag møtte han gamleklubben til dyst.

- Jeg var spent
Og allerede etter 22 minutter sørget 21-åringen for å stilne Marienlyst. I kjent stil brukte han både krefter og målteft da han kom først på ballen ved bakre stolpe og satte inn kampens første mål.

Juble for scoringen gjorde han likevel ikke og noen piping fra tribunen var heller ikke å høre. Da Pedersen ble byttet ut i andre omgang, var det til applaus fra både Godsets og VIFs supportere.

Etter kampen la ikke hamargutten skjul på at han har et helt spesielt forhold til Godset.

- Jeg var spent på hvordan fansen ville reagere, så jeg ble veldig glad da de klappet meg ut. Det er spesielt å være tilbake her. Du kjenner deg igjen og har vært her før, sier Pedersen til Nettavisen.

- Det er jo i Godset jeg har gjort det best hittil i karrieren som fotballspiller. Det var et veldig viktig valg jeg gjorde der da jeg valgte å gå til Strømsgodset, forteller den tidligere nederlandsproffen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Retur til Godset
21-åringen er, som så mange andre, full av lovord om Godset-trener Ronny Deila.

- Han har hjulpet meg veldig mye med karrieren. Han skjønte meg som både person og fotballspiller med en gang og vi klaffet veldig godt sammen. Han har hjulpet meg med veldig mye, sier han.

Pedersen utelukker ikke at han en dag kan returnere til Godset, selv om det ikke blir med det første.

- Jeg vet ikke så mye om framtiden. Jeg hadde det gøy i Godset og du skal ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake hit mot slutten av karrieren, sier 21-åringen.

Lørdag var det likevel Vålerenga som først og fremst sto i sentrum for Pedersen. Med fulltrefferen etter 22 minutter satte han inn sitt første mål for klubben. Det mener han gir selvtillit.

- Det føltes deilig å få det målet i dag, sier han.

- Vålerenga er en stor klubb, der det er større krav til spillerne. Men det handler mest om flyt og det å få selvtillit. Det har ikke noe å si hvor stort laget er, eller hvor stor byen er, sier Enga-spissen.

- Tøffeste bortekampen
Pedersen synes ikke det var spesielt morsomt at osloklubben fikk en på trynet rett før slutt, men innrømmer også at det å tape for Godset ikke var det verste som kunne skjedd.

- Uavgjort hadde vært perfekt. Men jeg tror Godset er den vanskeligste bortekampen vi spiller i år, og da var det ekstra kjedelig å slippe inn på en dødball helt på slutten, sier han.

- Selv følte jeg meg fin. Eller jeg kjenner jo litt over alt, men det er bare å bite tennene sammen, avslutter Pedersen.

Neste oppgave for Vålerenga er hjemme mot Viking 10. april.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!