RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Adam Davy / PA / NTB scanpix

Pedersen hinter om klubbskifte

Sist oppdatert:
- Det er tre uker igjen av overgangsvinduet, sier spissen.

STOCKHOLM (Nettavisen): Marcus Pedersen har lenge blitt ansett som ett av Norges største spisstalent.

Og hvorfor, ja, det så vi under U21-EM i Israel tidligere i sommer. Pedersen herjet tidvis på topp for det norske laget.

På klubbnivå har det imidlertid ikke gått like bra for den tidligere Strømsgodset-spilleren. Nå er han tilbake i Vitesse.

23-åringen forlot Godset til fordel for den nederlandske klubben i 2010, men har senere blitt sendt ut på flere lån.

De siste sesongene har Pedersen vært innom klubber som Vålerenga og danske Odense, med varierende hell.

- Jeg venter
I sommer solgte imidlertid Vitesse stjernespiss Wilfried Bony til walisiske Swansea, og det håpet Pedersen ville gi nye muligheter for spilletid.

Nordmannen spilte riktignok fra start i seriepremieren mot Heracles, og scoret, men denne helgen var han tilbake på benken.

Overfor Nettavisen sier den sterke spissen at det ikke er sikkert han blir værende i den nederlandske klubben så veldig lenge til.

- Jeg har hele tiden forholdt meg til at jeg har ett år igjen av kontrakten, men akkurat nå er det uklart hva som skjer, sier han til Nettavisen.

- Det er i hvert fall tre uker igjen av overgangsvinduet, så jeg går egentlig bare rundt selv og venter på hva som skal skje, sier Pedersen.

Sportsdirektør Ted van Leuwe i Vitesse har tidligere sagt til International Voetball at Pedersen skal være til salgs om det rette budet kommer.

- God start
23-åringen føler likevel at han har fått en god start på året i nederlandsk fotball, og mener muligheten for spill er større nå enn tidligere.

- Jeg har både startet kamper og vært på benken. Jeg har startet sesongen bra i Nederland, føler jeg selv, sier Pedersen.

- Nederland er et bra sted å være, om du får spille. Jeg hadde tøff konkurranse med Bony, men nå er jo han borte, fortsetter han.

Nykommeren til Swansea var hovedgrunnen til at Pedersen ble sendt ut på lån. Bony nettet 31 mål på 30 ligakamper i 2012/13.

- Det at han var der, hadde mye å si for at jeg dro ut på lån andre steder. Skulle jeg spille, måtte jeg andre steder, sier Pedersen.

Onsdag kan Pedersen få vist seg fram for en rekke speidere, når Norge møter Sverige til privatlandskamp i Stockholm.

Den sterke og aggressive spissen har kvaliteter som Norge kanskje har savnet den siste tiden, og kan for bli en viktig brikke for Norge.

- Er en propell
Et robust oppspillspunkt som vinner dueller, serverer andre, og ikke minst har nese for mål selv.

- Jeg spiller alltid det spillet jeg spiller. Jeg går inn hundre prosent og er en vinnertype som aldri gir seg. Det kommer jeg til å være på A-landslaget også, sier spissen til Nettavisen.

- Er du en typisk «Drillo-spiss»?

- Ja, kanskje, men John Carew og de andre gutta som har fylt den rollen tidligere er litt større enn meg, men jeg er en propell, jeg også, som kan utrette mye der oppe, sier Vitesse-proffen.

Under U21-EM i sommer var Pedersen altså én av de største profilene til Norge. I etterkant har det imidlertid vært stille rundt 23-åringen.

- Det ble mye oppstyr der nede, og det var intenst der og da. I etterkant har det roet seg litt. Det har vært veldig stille og rolig, egentlig, sier han.

Pedersens Vitesse ligger som nummer ni etter to kamper i den nederlandske Æresdivisjonen. Klubben har tre poeng så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere