RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedersen hylles etter hat trick: - Han er en okse

TOPPSCORERKANDIDAT: Marcus Pedersen scoret tre mål og ble den store helten søndag.
TOPPSCORERKANDIDAT: Marcus Pedersen scoret tre mål og ble den store helten søndag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Marcus Pedersen (27) scoret tre mål i løpet av 15 minutter mot Odd. Nå er han i rute mot sin første toppscorertittel noensinne.

GODSET - ODD 3-0:
MARIENLYST (Nettavisen): Strømsgodset vant til slutt fullt fortjent 3-0 på Marienlyst søndag.

SE: Høydepunkter fra kampen (NA+)

Strømsgodset gjestet søndag Odd til dyst på Marienlyst stadion, til det som etter hvert viste seg å bli en enkel match for vertene. Til tross for en tam første omgang, viste Godset etter pause hva som bor i laget.

Mye av æren for det skal tildeles Marcus Pedersen, som like gjerne scoret tre mål. Godset-trener Tor Ole Skullerud var naturligvis fornøyd med sin elev og hadde følgende å si om Pedersens prestasjon søndag:

- Han er på et bra spor nå og holder seg frisk. Så det blir viktig fremover å passe på at han unngår skader. Han har spilt tre kamper på en uke nå, i likhet med resten av laget og det er mye. Det er mye prat om at man må tåle det, men det er noe man må vende seg til. Jeg synes vi er godt trent og det liker jeg, sier han.

Potensiell toppscorer

De 5588 fremmøtte tilskuerne var vitne til en første omgang med lite intensitet og underholdning. Andre omgang var av et helt annet kaliber enn den første og mye tydet på at Skullerud hadde brukt noen velvalgte ord i pausen.

Der Odd kom inn i andre omgang på akkurat samme måte som de forlot første omgang, var Godset enda mer påskrudd og tok umiddelbart tak i kampen.

- Odd forsvarte seg godt før pause og vi klarte ikke å bryte ned det med tempo i ballen. Vi var skuffa over det og snakka om det i pausen. Det gikk for sakte med oss, alt for mange touch på ballen, for dårlig fart i ballen. Også ville vi ut i siderom for å få slått ballen, det gjorde vi ikke nok i første omgang, sier Skullerud til Nettavisen.

- Der så vi potensial i andre omgang, de sjansene vi skapte i andre omgang var også fra innlegg, legger han til.

EN, TO, TRE: Strømsgodsets Marcus Pedersen har virkelig funnet formen denne sesongen. Her er han avbildet med lagkamerat Eirik Ulland Andersen.

En som kanskje vil havne litt i skyggen til Marcus Pedersen etter denne kampen, er Tokmac Nguen, som absolutt bidro med sitt i løpet av kampen. Foruten lekre finter og dragninger, ga han også to nydelige målgivende pasninger til Marcus Pedersen. Han har nå totalt 3 målgivende pasninger denne sesongen og ser bedre ut enn noen gang.

- Vi har tilbake folk som har vært litt ute og det er vi glad for. Jeg synes kombinasjonen til de på topp blir stadig bedre og det er godt å se, sier Skullerud om sine to angrepsspillere.

Tokmac selv hadde følgende å si om sin egen og sin spissmakkers form:

- Det var deilig å spille i dag. Jeg gir to målgivende i dag og det er jeg fornøyd med. Marcus er jo en okse inne i feltet. Han har ikke vært i så god form på lenge. Hvis det fortsetter sånn, så vet jeg ikke hvor langt det kan nå.

Etter slike prestasjoner er det naturlig at Marcus Pedersen også blir nevnt en kandidat til toppscorertittelen i år. At potensialet alltid har vært der er det få som har tvilt på.

Nå tyder mye på at han har modnet. Skullerud er av oppfatningen at hans elev kan bli så god som han bare vil og sier følgende når Nettavisen spør om han anser Pedersens sjanser for å bli toppscorer som reelle:

- Han har jeg alltid sett på som en toppscorer-kandidat, sier Skullerud bastant.

Selv er Pedersen påpasselig med å si noe som helst om sine muligheter og fremhever at han har fokus på å jobbe hardt.

- Det får komme hvis det kommer. Jeg konsentrer meg om å være best mulig. Akkurat i dag har jeg veldig gode lagkamerater som spiller meg god. Det er først og fremst en lagprestasjon, sier tremålsscoreren.

Tam første omgang

Allerede etter knappe minuttet spilt får Godset frispark fra drøye 20 meter. Eirik Ulland Andersen går frem, sikter mot lengste hjørnet, men sender baller så vidt over. Strømsgodset fester tidlig et grep om kampen og etablerer spill høyt på Odds banehalvdel, uten de helt store sjansene.

Kampen bærer preg av et Odd lag som ligger lavt og som er fornøyde med å ta kontringsmulighetene når de oppstår. Godset stanger og stanger, men får ikke hull på byllen i første omgang.

20 minutter ut i kampen får Vebjørn Hoff gult kort for en takling på Jacob Glesnes.

Henning Hauger må 37 minutter ut i kampen kaste håndkleet og blir erstattet av Herman Stengel.

Fyrverkeri av en andre omgang

Etter 60 minutter får Godset endelig hull på byllen. Tokmac leker seg med John Kitolano ute til høye og får etter hvert slått inn til Pedersen på bakre. Der får Pedersen en enkel jobb med å stange ballen i mål.

Etter 70 minutter er det igjen Tokmac og Pedersen som kombinerer. Tokmac leker seg ute på venstre side og slår inn til Pedersen på første stolpe. Han får en enkel jobb med å stange ballen i mål.

Neste kamp for Strømsgodset er mot Haugesund på Haugesund Stadion.. Odd møter på sin side Sarpsborg 08 på Skagerak Arena.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere