RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedersen kalte Brann-fansen for idioter

UAVGJORT I BERGEN: Marcus Pedersen fortviler.
UAVGJORT I BERGEN: Marcus Pedersen fortviler. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mislikte pipekonserten mot eget lag.

BRANN - MJØNDALEN 1-1:

BERGEN/OSLO (Nettavisen): Marcus Pedersen ble forbannet da hjemmefansen i Bergen begynte å pipe mot Brann etter hvert som det ble mer og mer tydelig at bergensklubben hadde en dårlig dag i den viktige kvalik-kampen mot Mjøndalen.

Da dommeren blåste av matchen, svarte fansen med høylytt pipekonsert idet spillerne gikk av banen.

- Jeg ble litt irritert etter kampen. Folk var idioter. Jeg skjønner frustrasjonen deres når vi spiller slik som i dag, men de må kunne oppføre seg, sier Marcus Pedersen på spørsmål fra NTB.

Samtidig erkjenner han at det som ble prestert, ikke var godt nok.

- Det fungerte ikke for meg i dag. Vi må spille annerledes og tørre mer om vi skal vinne borte.

David mot Goliath er en kjlisé i fotballsammenheng, men i tilfellet Mjøndalen og Brann stemmer den meget godt.

Første stikk gikk på mange måter til «David» i den første kvalifiseringskampen, som klarte et sterkt uavgjortresultat på bortebane på søndag.

- Det er ikke alltid størrelsen på klubben og spillernes lønninger som avgjør en fotballkamp. Spenningen er der i aller høyeste grad og det er ikke så utrolig om vi slår Brann. Vi slo dem i fjor og spiller uavgjort på deres hjemmebane, så det er to jevngode lag, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Nettavisen etter 1-1 i Bergen.

- Ikke sjokkert

Hansen har siden 2006 ledet bruntrøyene sakte men sikkert nærmere norgestoppen, med hardt arbeid og et sterkt kollektiv som hovedingredienser. På onsdag kan de gjøre det helt store, om de slår bergenserne på eget kunstgress. Det tror Hansen det er store muligheter for.

- Vi gjorde en god jobb med rektruttering før sesongen og har funnet en effektiv måte å spille på, så jeg er ikke sjokkert over at vi matcher Brann. Vi er i god form og den formen blir ikke borte til onsdag, sier han offensivt.

Selv om Mjøndalen i dag er en relativt nøktern klubb, skal vi ikke mange år tilbake før laget kjempet ute i Europa.

Ærverdige Nedre Eiker Stadion – som nå har skiftet navn til Mjøndalen Stadion – har tidligere gjestet storlag som Bayern München, Werder Bremen og Wolverhampton, og onsdagens kvalifiseringkamp går inn i rekken av lagets imponerende fotballhistorie.

Mjøndalen-komplekset

Men det er ingen tvil om at det er Brann som har alt å tape mot førstedivisjons-laget. Til sammenligning med Branns budsjett på drøyt 100 millioner kroner har Mjøndalen et budsjett på kun 15 millioner kroner.

- Dere sørget for at Brann rykket ned i 1985 og slo dem i cupen i fjor. Har Brann et Mjøndalen-kompleks?

- Jeg tviler på at spillerne har det, men folk i Bergen har kanskje et Mjøndalen-kompleks etter å ha opplevd negative ting mot oss. Men vi har et godt fotballag og trener bra vi, så de burde ikke være så overrasket, sier Hansen.

Vanskelige forhold

I Bergen er det hvertfall ingen som tar seier på onsdag for gitt, og Rikard Norling sover nok ikke godt før plassen eventuelt er sikret. Forhåpentligvis kan en strøken kunstgressmatte passe Norlings ballspillende Brann bedre enn sin egen storstue.

- Vi hadde ikke planlagt at det skulle regne så voldsomt og det var litt mer tilfeldigheter på den slitne matten. Jeg var redd for at ballen ikke skulle rulle når det øste ned så mye, så det er klart at det påvirker kampplanen, sier Norling til Nettavisen.

Som om ikke resultatet var ille nok, fikk svensken også nye navn på skadelisten etter søndagens kamp. Markus Jonsson har vært skadeplaget lenge og spilte sine siste minutter i karrieren mot Mjøndalen.

Jakob Orlov (hodeskade) og Andreas Vindheim (kne) måtte også ut, og det er usikkert om de er klare til returoppgjøret. I tillegg slo Øystein Øvretveit – som er erstatteren til Piotr Leciejewski i Brann-buret – opp en skade i albuen, men han er trolig klar til onsdag.

Garanterer ikke at han blir

Selv om den tidligere Malmö-treneren har kontrakt med Brann ut 2016, vil han ikke garantere at han blir med laget ned til førstedivisjon om det verst tenkelige faktisk skulle skje.

- Jeg har en fantastisk jobb og jeg trives hver eneste dag. Jeg er klar til å ta ansvar på alle mulige måter etter sesongen, men spørsmålet om jeg blir er ikke opp til meg, sier Norling, som ikke vil presisere hvem som bestemmer hans videre tilværelse.

43-åringens familie holder fortsatt til i Sverige, men styreformann i Brann, Rolf Barmen, forsikret tidligere i høst at de ikke hadde et ønske om å kvitte seg med treneren.

- Vi kommer ikke til å foreta oss noe. Vi har stått last og brast ved ham og kommer fortsatt til å gjøre det, sa Barmen da til Bergens Tidende.

Brann og Norlings fremtid avgjøres onsdag klokken 19.00 på Mjøndalen Stadion, der bergenserne er ett tap ifra å rykke ned til førstedivisjon.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere