RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pelé: - Jeg har det bra

Den brasilianske fotball-legenden Pelé ble torsdag flyttet til intensiven på sykehuset i São Paulo. Selv skriver han på Twitter at alt er i orden.
Den brasilianske fotball-legenden Pelé ble torsdag flyttet til intensiven på sykehuset i São Paulo. Selv skriver han på Twitter at alt er i orden. Foto: Franck Fife (Afp)
Sist oppdatert:
Den brasilianske fotball-legenden Pelé ble torsdag flyttet til intensiven på sykehuset i São Paulo. Selv skriver han på Twitter at alt er i orden.

Den brasilianske fotballegenden Pelé ble torsdag flyttet til intensivavdelingen på et sykehus i São Paulo. Fredag var han fortsatt under behandling.

Hans tilstand er bedre, het det fra Albert Einstein-hospitalet i São Paulo, som også opplyste at han er «klar» og puster for egen maskin, men at han gjennomgår hemodialysebehandling. Han er koblet til en «kunstig nyre» som renser pasientens blod før det returneres til kroppen.

Selv skriver Pelé på Twitter at alt er i orden. – Jeg har det bra, jeg takker Gud for at det ikke var alvorlig, er hans beroligende melding.

Edson Arantes do Nascimento (Pelé) ble tidligere i uken innlagt på sykehus som følge av en urinveisinfeksjon. Torsdag ble han flyttet til en avdeling der han kunne få spesiell oppfølging og for å gjennomgå en antibiotikakur. Det var dessuten et tiltak for å gi den tidligere fotballstjernen mest mulig ro.

Det er ennå ikke bestemt når Pelé kan utskrives fra sykehuset, men det ble opplyst at han skal være der så lenge den ukelange antibiotikakuren varer.

Pelé ble operert for nyrestein 13. november, men han ble utskrevet to dager senere. Mandag var han tilbake på sykehus etter å ha pådratt seg en urinveisinfeksjon.

Pelé vant VM-gull med Brasil i 1958, 1962 og 1970. I sin lange karriere scoret han 1281 mål på 1363 kamper, og han regnes som en av de beste spillerne i fotballhistorien. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere