Gå til sidens hovedinnhold

Pellegrino har skrevet under for Strømsgodset

Mjøndalens toppscorer spiller eliteseriefotball neste år.

Opprykket glapp for Mjøndalen da bruntrøyene tapte 1-2 hjemme mot Ranheim søndag.

For lagets toppscorer Amahl Pellegrino blir det likevel eliteseriespill neste sesong, etter at han har signert en toårskontrakt med Buskerud-rivalene Strømsgodset.

Pellegrino kommer vederlagsfritt fra Mjøndalen, bekrefter Strømsgodset på eget nettsted mandag.

- Enkelt valg

- Følelsen er helt fantastisk. Det er deilig å endelig være på plass der jeg hører hjemme, sier 27-åringen til Nettavisen mandag kveld.

Mannen som har herjet i Obos-ligaen denne høsten brukte ikke lang tid på å bestemme seg da Strømsgodset meldte sin interesse.

- Jeg tror ikke det er noen hemmelighet at jeg alltid har hatt lyst til å spille for Godset. Så da de kom på banen var det ganske enkelt å ta valget om å skrive under, sier Pellegrino.

- Ikke lenger humørspiller

Selv om drammensgutten gikk rett fra Bærum til Lillestrøm i 2014, kjenner han godt til miljøet i og rundt Strømsgodset.

- Godset passer meg veldig godt fordi de spiller en offensiv, attraktiv fotball. Samtidig vet jeg at jeg må jobbe veldig hardt for å komme inn i systemet, og være ydmyk og lærevillig, sier Pellegrino.

- Sist gang du spilte på toppnivå i Norge gikk det litt opp og ned. Hvorfor kommer du til å lykkes i Strømsgodset?

- Viktigheten av å være en lagspiller og ikke en «hæpper» er vel det jeg har utviklet meg mest i, svarer Strømsgodsets nysignering.

- Jeg tror du må forklare hva «hæpper» betyr?

- Det er en humørspiller som kun presterer når det går bra. Jeg er en mye mer stabil fotballspiller enn jeg noen gang har vært, sier Pellegrino.

18 seriemål

Han scoret 18 seriemål for Mjøndalen denne sesongen, i tillegg til to mål i kvalikkampene mot Ull/Kisa og Ranheim. Målet mot Ranheim var likevel ikke nok til å avansere til Eliteserie-kvalik, ettersom trønderne til slutt vant 2-1 på Isachsen Stadion.

Les mer

Stengel klar for Strømsgodset

Likevel blir det altså eliteseriespill på Pellegrino neste år. Ambisjonene er imidlertid enda høyere.

- Mine ambisjoner har alltid vært høye. Jeg har en drøm om å spille utenlands, men nå tenker jeg kun på å utvikle meg videre i Strømsgodset og å hjelpe klubben allerede i 2018, sier angrepsspilleren.

Tidligere mandag ble det også klart at Strømsgodset har sikret seg Herman Stengel fra 1. januar. 22-åringen går gratis til drammenserne fra Vålerenga.

Les mer

Fortvilte West Ham-fans ringte nødnummeret etter nok et tap

Har du sett denne?

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene