RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅLSCORER: Det tok nok en gamng lang tid før Norge scoret mot New Zealand, men Ada Hegerberg fikset den ene av to fulltreffere på slutten.
MÅLSCORER: Det tok nok en gamng lang tid før Norge scoret mot New Zealand, men Ada Hegerberg fikset den ene av to fulltreffere på slutten. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Pellerud: - Dette var veldig bra for laget

Sist oppdatert:
Men Norge slet med å score - igjen.

NORGE - NEW ZEALAND 2-0:

To sene mål sørget for at det norske kvinnelandslaget i fotball avsluttet 2014 med 2-0-seier mot New Zealand torsdag.

Til tross for et spillemessig overtak tok det over 80 minutter før Norge fikk hull på byllen mot gjestene fra New Zealand. Et selvmål av Amber Hearn og scoring av Ada Hegerberg sørget for at det norske landslaget avsluttet året på beste måte.

- Det var skikkelig deilig å avslutte med to gode kamper og med flagget til topps. Det er veldig bra for laget, oppsummerer landslagstrener Even Pellerud overfor NTB.

Kampen var den andre mot samme motstander på tre dager i det som er årets siste landslagssamling.

Den første kampen endte 1-1 etter utligning av Isabell Herlovsen mot slutten, men torsdag var LSK-spilleren én av fem spillere som ikke fikk fornyet tillit fra start.

- Det var en blanding av skader og at vi ønsker å se nye spillere. Jeg synes vi kom godt ut av det, sier Pellerud.

Stopperdebutant

Der det første oppgjøret ble preget av svært høyt press fra gjestene, fikk de norske jentene mer arbeidsro torsdag.

Mye på grunn av bedre norsk pasningssikkerhet i det bakerste leddet.

- Vi spilte litt lengre forbi det første pressleddet. I første kamp ble vi litt tatt på senga, men vi var bedre forberedt i dag.

Blant dem som imponerte i den norske forsvarsfireren, var debutant Inger Ane Hole.

- Hun kom inn som debutant og gjorde en veldig god kamp, skryter landslagstreneren av Trondheims-Ørn-spilleren.

Sjansefattig

At Norge taklet gjestenes press bedre enn tirsdag førte likevel ikke til at Norge skapte noe som helst den første drøye halvtimen.

Beholdningen for de 820 frammøtte tilskuerne var to brukbare langskudd fra Emilie Haavi. Det første, fra 25 meter, gikk en meter over, mens det andre fra noe kortere hold gikk en meter til side.

Ikke før i det 37. minutt kom kampens første store målsjanse. Gry Tofte Ims fikk hodet på et innlegg og headet ballen på tvers mot Ada Hegerberg. Fra kloss hold sendte spissen ballen over med pannebrasken.

Like før hvilen var også New Zealand frampå for første gang i kampen. Etter litt klabb og babb foran Silje Vesterbekkmo i det norske målet ble en avslutning avverget på strek.

Selvmål

I annen omgang var Pelleruds lag raskere ute av startblokkene.

Haavi var nok en gang spilleren som viste seg fram da hun slo tunnel på en motstander, dro seg innover fra venstre og banket til fra skrå vinkel. Rebecca Rolls i New Zealand-buret fikk så vidt slått til hjørnespark.

Deretter tok det nesten en halvtime før Norge igjen skulle skape en stor målsjanse.

Et perfekt slått frispark fra innbytter Andrine Hegerberg ble headet i eget mål av Amber Hearn. Få minutter senere ble lillesøster Ada Hegerberg spilt alene gjennom og plasserte ballen iskaldt i mål.

Like før slutt fikk Ida Elise Enget sjansen til å score ytterligere ett mål for det norske laget, men skuddet fra kloss hold ble reddet. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere