*Nettavisen* Sport.

Pellerud frykter skader mot Elfenbenskysten

Even Pellerud under landslagets trening i Moncton lørdag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Det går litt vilt for seg noen ganger.

Even Pellerud er litt redd for at hans spillere skal pådra seg skader i VM-kampen mot Elfenbenskysten mandag.

- Jeg er litt bekymret for fysikken til Elfenbenskysten. Det går litt vilt for seg noen ganger. Jeg håper vi slipper etterslenger, sier han til NTB.

Elfenbenskysten pådro seg seks gule kort i åpningskampen mot Tyskland, som ble tapt 0-10, og etterpå uttrykte Tysklands landslagssjef Silvia Neid at det var flaks at bare en spiller ble (Melanie Leupolz) ble skadd.

- Blåmerker har alle sammen, sa Neid, som ville sett flere kort og av annen farge.

De norske spillerne kommer ikke til å gå på banen med frykt for hardt spill.

- Vi så at Thailand overlevde, og da bør vi takle det vi og, selv om de er tøffe. Selvfølgelig kunne vi vært litt redd for dem, men vi kan ikke gå på banen og tenke på det. Da blir man garantert skadet, sier Solveig Gulbrandsen.

Trøkke til
- Jeg har spilt det før på landslaget. Det har litt blandede opplevelser. Noen ganger har det gått bra, andre ikke like bra, men om jeg får litt trening før kamp så skal det gå fint, sier hun.

Pellerud er glad for at spillerne ikke vil ha frykt for motstanderne i bakhodet mandag.

- Det er viktig å spille med stort trøkk og tempo slik at vi får øvd på våre ting, sier han.

Etter åpningskampen mot Tyskland var han spent på hvordan Elfenbenskysten ville gjøre det mot Thailand, som er en motstander av et annet format.

- Det var akkurat som jeg forventet. Thailand hadde bedre struktur, Elfenbenskysten bedre enkeltspillere. Kampen forløp akkurat som jeg regnet med, sa han om Thailands 3-2-seier i Ottawa torsdag.

Desperat
Han er forberedt på en motstander som er tent og veldig revansjsugen etter å ha misbrukt store sjanser til å få et bedre resultat sist.

- De er desperate etter litt suksess, sier han.

Ingen av de seks som fikk gult kort mot Tyskland fikk ett til mot Thailand, og dermed kan Elfenbenskysten stille med sine beste spillere mot Norge.

- De har noen kvaliteter, særlig fart og fysikk som er ganske flott. Også teknikk, for så vidt, sier Pellerud, som altså er mest bekymret over teknikken.

- En ting vi kan gjøre er å være litt nøye med å spille ballen mellom oss og kanskje ikke gå for mye med den alene, sier Solveig Gulbrandsen, og det er ord landslagssjefen alltid liker å høre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag