RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pellerud glad for ungjentenes inntog

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- For meg er det viktig å forberede årene som kommer, sier landslagstreneren.

Even Pellerud brukte flere spillere i gruppekampene enn noen annen kvartfinalist i fotball-EM. Det er han veldig tilfreds med.

– For meg er det viktig å forberede årene som kommer, og et EM-sluttspill byr på en unik mulighet til å gi yngre, uerfarne spillere sjansen til å nå et internasjonalt toppnivå. Ved det vi gjorde har vi forberedt grunnen for neste generasjon landslagsspillere, sier han.

Etter å ha startet med samme lag i de to første EM-kampene, gjorde han seks bytter i startelleveren mot Tyskland. Spillerne belønnet ham ved å påføre tyskerne det første EM-tapet på 60 kamper.

Mange
20 spillere har vært i aksjon for Norge så langt, blant dem 19 av 20 utespillere.

– Det er noen som kommer etter dagens stjerner. Det kommer et VM om to år, et nytt EM, og kanskje et OL i 2016. Vi ville ikke gå glipp av muligheten til å gi denne sjansen, og jeg er veldig glad for at vi gjorde det sånn, sier Pellerud.

Pellerud fikk spørsmål om «rotasjonspolitikken» sin på UEFAs pressekonferanse i Kalmar kvelden før kvartfinalen mot Spania.

Cathrine Dekkerhus (20), Emilie Haavi (20), Marita Skammelsrud Lund (24), Nora Holstad Berge (26) og Gry Tofte Ims (27) fikk starte og senket dermed snittalderen i laget betraktelig selv om 18-årige Caroline Graham Hansen og 20-årige Kristine Hegland var blant dem som fikk hvile. Han hvilte nemlig fire stjerner som har passert 30 også.

Framtid
Med to 18-åringer (Hansen og Ada Hegerberg) og en 20-åring (Hegland) blant førstevalgene er det allerede mye framtid i det norske EM-laget.

– Vi har en tropp der alle er spilleklare og alle hissige på å spille, og hvor alle gleder seg til kampen. Det blir en formidabel oppgave, men vi har funnet en måte å spille på som vi er veldig komfortabel med, lover Pellerud. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere