*Nettavisen* Sport.

Pellerud sjarmerer canadierne

Landslagssjef Even Pellerud under pressekonferanse på Moncton Stadium, søndag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Even Pellerud sjarmerer canadierne hvor enn han kommer under VM i landet der han var bosatt i mange år.

På søndagens pressekonferanse i Moncton, som med sine 140.000 innbyggere er den klart minste av VM-byene, traff han innertier ved å skryte av de lokale spesialitetene, hummer og øl.

- Det er lett for meg å føle meg hjemme her, for jeg har bodd i Canada i 15 år og kjenner de fleste byene godt. Også Moncton, hvor jeg var med Canadas J15-landslag for mange år siden. Jeg husker fortsatt hummeren de serverte, og jeg håper å få smakt på den nå også, sa han.

Det falt tydelig i god jord blant journalistene fra «verdens hummerhovedstad».

- Jeg har delt noe av min kunnskap om Canada med spillerne, om canadisk gjestmildhet og om lokale forhold. Det gir oss kanskje en aldri så liten fordel, sa Pellerud, som ikke ble svar skyldig da han fikk spørsmål om det kom til å bli tid til å menge seg med lokalbefolkningen.

- Jeg var ute på bar i går og danset, erklærte han, til stor munterhet.

- Jeg smakte så vidt på det lokale ølet før jeg dro hjem og la meg, men jeg likte det. Jeg skulle ønske jeg hadde mer tid her, justerte han.

- Jeg har ingen dårlige minner fra tiden i Canada, bare gode. Det var en fantastisk tid for meg og min familie, sa Pellerud på en av pressekonferansene i Ottawa.

Norges landslagssjef møtte mange gamle venner i storbyen der landslaget var basert første del av VM, og han snakket gjerne om sin beundring for canadisk kultur og væremåte. Sjarmoffensiven fortsetter i Moncton.

- Selvsagt er vi svært glade for å være her. Det er fint å skifte omgivelser etter et par uker i Ottawa, og vi liker småbyatmosfæren og vennligheten vi blir møtt med, sa han.

Vikarierende lagkaptein Ingrid Hjelmseth, som var med ham til pressekonferansen, snakket også pent om Canada.

- Egentlig har Even sagt alt som er å si, men vi var her på stadion lørdag for å se England mot Mexico. Atmosfæren var flott, og vi håper på det samme i vår kamp mot Elfenbenskysten, sa hun.

Pellerud viste respekt også for Elfenbenskysten da han ble spurt om målet er å score mål nok til å passere Tyskland og ta førsteplassen i gruppe B.

- Det er ikke på dagsorden i det hele tatt. Å sette seg som mål å score sju eller åtte mål ville bety manglende respekt for Elfenbenskysten, og det er et lag som fortjener respekt. De kom til turneringen uten mye erfaring og fikk det tøft mot Tyskland i første kamp, men viste allerede i neste kamp at de har lært mye. De har spillere med ferdigheter vi må ta på alvor, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.