*Nettavisen* Sport.

Pengedryss til Kongsvinger

Foto: Marius Torgersrud / Scanpix

Investrorene hoster opp penger for inntil fem forsterkninger.

Roy Holth, som er en av 13 KIL-investorer, lettet på sløret da Glåmdalen snakket med han mandag kveld.

– Vi har vært i møte med ledelsen, som har fått en ramme som de kan bruke på sportslig, sier Holth, som i store perioder har kost seg som tilskuer under Gustavssons ledelse på Gjemselund de siste kampene.

– Han har gjort en meget god jobb, ingen tvil om det. At styret nå ønsker å forlenge hans kontrakt, støtter jeg 100 prosent, sier Holth. Investoren vil ikke si noe om rammens størrelse og sier dette på spørsmålet om den dekker utgiftene til to nye spillere.

– Om det er nok til to eller fem spillere, avgjøres av kostnadene på de KIL ønsker å signere, sier Holth.

Det er investorene som eier KIL-spillerne. Dermed vil det heller ikke bli aktuelt å låne spillere i høst, siden lån kun betyr utgifter og null sjanse på inntjening ved videresalg.

Uansett resultat av forhandlingene med Gustavsson, er det ingen tvil om at svensken er på plass på treningsfeltet i formiddag. Deretter fortsetter forhandlingene med sportslig leder Morten Kristiansen.

– Det har vært nok utskiftninger i denne klubben. På spillersiden har vi fått inn 16 nye spillere fra sesongstart i 2009 og fram til nå. Det er på tide med mer kontinuitet, sier sportslig Kristiansen. Han sikter ikke minst til trenersituasjonen, som mildt sagt kan kalles ustabil.

Les saken i Glåmdalen.

To år på rad er også hele styret blitt skiftet ut.

Det siste urolige treneråret til KIL Toppfotball ser slik ut:

1. juni i fjor var Tom Nordlie hovedtrener i KIL, med Eide som assistenttrener. Nordlie sluttet 31. august og dro til Fredrikstad FK.

1. september tok Øyvind Eide over, og hadde ansvaret for laget sammen med Patrick Holthet ut sesongen som endte med opprykk.

1. desember ansatte klubben Trond Amundsen, som skrev under på en treårskontrakt. Øyvind Eide fortsatte som assistenttrener.

12. april sa Amundsen opp jobben. Han er nå ansatt i Fredrikstad.

13. april tok Øyvind Eide igjen over roret.

28. april ansetter KIL svenske Tony Gustavsson på en 6-ukers kontrakt.

10. juni 2010: ????

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.