RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene renner inn for Vålerenga

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Steffen Iversen og Arni Gautur Arason var kloke investeringer for Vålerenga – ikke bare sportslig. Økt tilskuersnitt og sportslig suksess gir penger i kassa. Masse penger.

Vålerenga har én hjemmekamp igjen denne sesongen. Den spilles mot Stabæk førstkommende lørdag. Mandag morgen var det allerede solgt 12.000 billetter til den kampen.

Dersom Vålerenga gjør det bedre mot Stabæk enn Rosenborg gjør mot Lyn, går seriegullet til Vålerenga. Og trener Kjetil Rekdal stoler på Lyn.

Nådd budsjettet allerede
- Vi hadde budsjettert med et tilskuersnitt på 10.000. Det nådde vi sånn cirka da det var to kamper igjen, sier sportsdirektør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Det betyr at årets suksessesong gir mer penger i kassa enn ventet.

- Det begynner å nærme seg fire millioner, smiler Siem. - Men det er ikke netto. Vi har jo investert i Steffen Iversen og Arni Gautur Arason, legger han til. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer får Iversen rundt én million kroner for denne høstsesongen.

Faktisk er Vålerengas gjennomsnitt denne sesongen på respektable 13.609 tilskuere. Og med tilnærmet fullt hus mot Stabæk ender snittet på 14.400. Og rundt fem millioner i pluss på tilskuersiden i forhold til budsjettet.

I tillegg kommer inntektene fra Royal League.

Ubeseiret med Iversen
Forklaringen er enkel, og kan staves med to navn: Steffen Iversen og Arni Gautur Arason.

Vålerenga er ubeseiret i serien siden 1-2-tapet for Lyn 26. juli. Arason kom til klubben 16. juli, og debuterte med tapet for Lyn, mens Steffen Iversen skrev under for osloklubben 29. juli.

Ingen har klart å slå Vålerenga med både Iversen og Arason på laget.

Og tilskuersnittet har økt fra 12.230 før de to kom, til 15.520 etter. Det betyr rundt halvannen million kroner i merinntekter fra billettsalget siden 1. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere