Pensjonist-tanker gir Wenger panikk

GIR SEG IKKE: Arsene Wenger (66) har ingen planer om å bli pensjonist med det første.

GIR SEG IKKE: Arsene Wenger (66) har ingen planer om å bli pensjonist med det første. Foto: Jeremy Lee (Reuters / NTB scanpix)

Arsenal-manager Arsène Wenger runder 66 år i oktober. Tanken på å tre inn i pensjonistenes rekker er likevel fjern for franskmannen.

Wenger er i full sving med å forberede sin 20. sesong som manager i Premier League. Få ville holdt det mot ham dersom tanken på en rolig pensjonisttilværelse virket forlokkende. Arsenal-fansen behøver imidlertid ikke bekymre seg.

- Å bli pensjonist? Ja, det har slått meg noen ganger, men ikke i mer enn fem sekunder, fordi det gir meg litt panikk, sier Wenger.

- Da vi spilte mot Manchester United sist, kom Alex Ferguson bort til meg etter kampen. Jeg sa «Kom igjen, savner du ikke dette?». Han svarte «Nei». Han hadde fått nok, men han har hester. Jeg har ingen hester, tilføyer han.

Lidenskap

Arsenal-sjefen har måttet tåle kritikk etter trøblete innledninger på de to siste sesongene. Begge ganger har han ledet laget til en plassering blant de fire beste og FA-cuptriumf til slutt.

Ingen behøver å lure på om lidenskapen for fotballen fortsatt er på plass.

- Entusiasme? Det er ærlig talt ikke noe problem. Jeg er mer dedikert enn noen gang. Antall ganger man har gjort dette betyr ingenting. Det er hvor høyt du elsker det som er avgjørende, sier Wenger.

- Og kjærligheten til dette spillet avtar ikke i takt med hvor mange ganger man har gjort de ulike tingene. Fotballen er noe nytt hver eneste dag. Det er en viktig kvalitet, tilføyer han.

Ingen rosedans

Franskmannen står med tre ligatitler, seks triumfer i FA-cupen og en mesterligafinale etter to tiår i sjefsstolen på Emirates. Med 11 år siden forrige ligatriumf begynner likevel fansen å bli utålmodig.

Etter tapet mot Stoke sist sesong måtte Wenger tåle ærekrenkelser fra en gruppe supportere.

- Du venter ikke nødvendigvis at folk skal fornærme deg på vei inn på toget. Det er slik samfunnet har blitt, og det må vi leve med. I slike situasjoner kommer erfaringen inn. Du vet selv best hvem du er, og det betyr lite hva andre folk mener, sier Wenger.

Livet som Arsenal-manager er ingen dans på roser.

- Hver eneste dag sier folk «Hva er det han driver med?». Hver dag settes det spørsmålstegn ved deg. Du har eksamen hver tredje dag, sier Wenger.

At franskmannen er klar for nye eksamener er det liten tvil om. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag