*Nettavisen* Sport.

Pep: - Ja, vi vil ha Thiago!

Foto: Christof Stache / AFP / NTB scanpix

Bayern München i ferd med å snyte Manchester United for stjernen.

11.07.13 14:01

Thiago Alcantara er en mann mange fotballsupportere har snakket mye om i sommer.

Først herjet teknikeren for Spania under U21-EM og senere har han blitt heftig koblet til Manchester United.

De siste dagene har imidlertid United-ryktene roet seg betraktelig og Bayern München har i stedet sett ut som den kommende destinasjonen til midtbanespilleren.

- Ønsker ham
På en pressekonferanse torsdag går Bayern-trener Josep Guardiola langt, meget langt, i å bekrefte at han vil hente sin gamle Barcelona-elev til Tyskland.

- Vi ønsker å signere Thiago Alcantara. Jeg har snakket om det med Karl-Heinz Rummenigge og Mathias Sammer. Det er klubben som avgjør dette, forteller spanjolen.

- Vi har ingen avtale enda, men vi får se, legger den tidligere Barcelona-sjefen til.

Det at Guardiola nå går såpass kraftig ut og bekrefter interessen for spilleren tyder på at treneren er sikker på at partene vil komme til enighet.

Mange har spurt seg hvor Thiago skal passe inn i et stjernespekket Bayern-mannskap, som vant Champions League sist sesong, men Guardiola har svar.

- Thiago er den spilleren jeg vil ha, bare ham. Han kan spille i mange posisjoner. Han er en super spiller, sier Bayern-treneren.

Trangt om plassen
Med mange midtbanespillere i troppen sier Guardiola videre at det kan være aktuelt å trekke Javi Martinez ned som midtstopper. Han har tidligere fylt rollen med bravur.

Det er enn så lenge ikke kjent hvor mye den tyske storklubben må betale for 22-åringen, men det er ventet at Bayern vil betale det som kreves.

Thiago er et produkt av Barcelonas ungdomsakademi, der han har spilt siden 2005. Han har imidlertid også vært innom ungdomsakademiet til Flamengo i moderlandet Brasil.

Thiagos far er den brasilianske fotballhelten Mazinho, som var med å vinne VM i 1994. Thiagos yngre bror, Rafinha, spiller også for Barcelona.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.