RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Per Ciljan uenig i alt

Sist oppdatert:
Nettavisens ankepunkter mot RBK blir revet i stykker av Per Ciljan Skjelbred.

Det er ingen tvil om at det er potensial i Rosenborg, og skulle ett lag plutselig stikke fra alle de andre i årets tippeliga, så er det kanskje bare trønderne som kan klare det i år.

Likevel tror Nettavisen at de må nøye seg med en ny mellomsesong på Lerkendal. Landets beste midtbane og to målfarlige spisser er ikke nok.

- Da slipper vi press ...
- Tipper dere oss på 5. plass? Det er jo en fordel for oss. Da slipper vi press fra dere, sier Per Ciljan Skjelbred smilende til Nettavisen.

- Målet vårt er også å bli blant de fem beste. Det skal vi klare. Så får tiden vise hvor gode vi egentlig er, legger han til.

Med Fiorentina-kampene friskt i minne, RBK leverte to solide kamper mot det italienske storlaget før de røk ut, er 20-åringen optimist.

- Vi vet vi er veldig bra når vi er gode. Det viste vi mot Fiorentina. De slo jo etterpå ut Everton som knuste Brann i sin kamp. Vi kan slå alle i år, og jeg tror nok vi er det laget som vil spille best fotball og underholde mest i Tippeligaen i år.

- Vi er forsterket
Men så var det disse minusene da.

Rosenborg har blant annet mistet Mikael Dorsin, Miika Koppinen, Vidar Riseth og Daniel Braaten siden sommeren 2007. Inn har de hentet finske Juska Savolainen og adeccoligaspillere som Roy Miller (Bodø/Glimt), Vadim Demidov (Hønefoss) og John Pelu (Kongsvinger).

Ikke akkurat en forsterkning av stallen. Eller?

- Jeg mener at vi er forsterket. Vi har fått Vadim Demidov som er stort talent i Norge. Han viste mot Fiorentina at han kan stå imot hvem som helst. Juska Savolainen er også en profil, sier Skjelbred.

Så var det det med backrekka. En firer med navnene Stoor, Kvarme, Demidov og Miller er vel ikke akkurat toppklasse. Eller?

- Kanongode trenere
- Den bakre fireren har aldri vært så bra som den er nå. Det mener i alle fall jeg. Vi har sluppet inn lite mål i det siste, og holdt jo også nullen mot Viking sist. Fireren gjorde en bra figur også i den kampen, sier Skjelbred.

Trenersituasjonen kunne også vært bedre på Lerkendal. Trond Henriksen leder laget til sommeren, før svenske Erik Hamrén overtar som ny hovedtrener 1. juni.

(Les videre under bildet)

Skjelbred avviser imidlertid også det problemet.

- Vi har kanongode trenere. Trond (Henriksen) har fått i gang gruppa. Det er sykt bra disiplin i gjengen og i treningsmiljøet, og han har hatt en veldig positiv påvirkning på oss, sier midtbanespilleren.

Selv har han i en årrekke blitt betegnet som et stortalent, men det er snart fire år siden han fikk sitt første innhopp i Tippeligaen. Denne sesongen er det unggutta Skjelbred (20) og Alexander Tettey (21) som på mange måter blir bærebjelkene i RBK-mannskapet.

Mye ansvar
- Ja, jeg har vært med lenge, og det er høye ambisjoner for meg og de andre spillerne på laget. Vi har fått mye ansvar, men jeg føler også at vi har tatt vare på det. Treningskampene i vinter har vel vist at vi ikke gjemmer oss bort. Rosenborg er et ungt lag nå. Det er power fotball. Vi gir aldri opp. Uansett.

- Og utenlandsdrømmen?

- Vi får se. Jeg tar det med ro dette året, og håper på en god sesong i RBK. Så får vi se hva som skjer, sier han.

Det er imidlertid ikke bare Skjelbred som kan forsvinne i RBK dette året. Yssouf Kone har gjort det klart at han ikke utelukker et klubbskifte, og blir Steffen Iversen i Trondheim året ut? Ta med et bytte av hovedtrener midtveis i sesongen. Det er ikke akkurat vanskelig å sette fingeren på forskjellige ting som kan gå galt på Lerkendal i år.

Og selv om potensialet er der, de økonomiske mulighetene likeså, så lar vi oss ikke smitte av Skjelbreds optimisme.

Nettavisen tipper ny 5. plass på Rosenborg i 2008.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere