*Nettavisen* Sport.

Perfekt julestart for Chelsea

Chelsea fikk mer å juble for mot Norwich lørdag. Foto: Reuters/Scanpix

Takket være Damien Duff fikk Chelsea den starten de ønsket seg på juleprogrammet. Etter halvspilt sesong står laget med ett fattig tap og kun åtte baklengsmål.

26.12.04 19:13

CHELSEA - ASTON VILLA 1-0: Chelsea vant fortjent 1-0 hjemme mot Aston Villa andre juledag, og troner fortsatt øverst på Premier League-tabellen. Damien Duff ble matchvinner.

Duff fikk ballen ute på høyrekanten i en kontring Arjen Robben satte i gang for Chelsea. Den irske driblefanten fintet seg innover i feltet, og sendte avgårde en hard markkryper Thomas Sørensen ikke klarte å stoppe.

25-åringens 38. ligamål var alt Chelsea trengte.

Eidur Gudjohnsen hadde en utsøkt anledning til å doble ledelsen 20 minutter inn i andre omgang, da han ble spilt helt fri av Frank Lampard. Men islendingens avslutning traff Sørensen, og ble klarert.

Chelsea vant 1-0 hjemme mot bortesvake Aston Villa.

Ligalederen står med 46 poeng på 19 kamper, og har kun sluppet inn åtte mål. Det er lite som tyder på at Arsenal får en lett jobb med å forsvare ligagullet. Over to måneder er gått siden Chelseas første og eneste ligatap.

- Vi elsker å være på toppen, det er der alle ønsker og være og vi føler ikke noe press, bedyret matchvinner Damien Duff til Sportinglife etter kampen.

Men han innrømmet at kampen mot Villa ikke ble enkel.

- Det var tøft. Vi ser ut til å alltid slite mot dem, men dette var en viktig seier for oss, sa en fornøyd Duff.

Spørsmålet er hvordan laget klarer det øvrige juleprogrammet. Tirsdag venter Portsmouth på Fratton Park, første nyttårsdag står Anfield og Liverpool på programmet og 4. januar kommer Middlesbrough til Stamford Bridge.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.