*Nettavisen* Sport.

Perfekt mesterligastart for LSK-kvinnene

VANT: Isabelle Bachor scoret kampens eneste mål og sikret LSK-seier i mesterligaen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Men de måtte vente lenge på den forløsende scoringen.

07.10.15 21:56

Isabell Herlovsen bommet og bommet, men navnesøster Isabell Bachor scoret et vakkert vinnermål for LSK Kvinner da Zürich ble slått 1-0 i mesterligaen onsdag.

I det 63. minutt samarbeidet hjemmelagets sentrale midtbanespillere om dødballscoringen som avgjorde kampen. Nederlandske Sherida Spitse slo innlegget, og Bachor gjorde resten. Spilleren med 30 landskamper for Tyskland og OL-bronse fra 2004 havnet nederst i en jubelklynge.

For lagets mest kjente Isabell var det ingen god dag. Herlovsen spolerte fem gode sjanser med dårlige avslutninger, og etter at kampen ble avblåst fikk hun rødt kort for å kaste ballen på en motspiller. Situasjonen førte til voldsomme LSK-protester mot den russiske dommeren.

- Det var kjempekjipt. Spilleren sparket mot meg etter at dommeren blåste av, og jeg ble veldig overrasket da jeg fikk det røde kortet, sa Herlovsen.

Den største Herlovsen-missen var rett før scoringen, da hun fikk tid til å dempe ballen på sju meters hold bare for å løfte den svakt over målet.

- Jeg hadde sjanser jeg skal score på i dag, men jeg er fornøyd med at jeg iallfall kom til sjansene, sa hun.

Hun var ikke alene om å misse. Før det var spilt et minutt av annen omgang kontret Herlovsen og Mykjåland, og sistnevnte ble spilt alene med keeper. Hun sendte ballen forbi Seraina Friedli, men den traff stolpen og spratt ut igjen.

Viktig
Laget som i helgen misbrukte sin første matchball i kampen om seriegull ved å avgi sesongens første hjemmepoeng i LSK-hallen så en stund ut til igjen å nøye seg med uavgjort på hjemmebane, denne gang riktig nok på Åråsen.

Seriegullet havner hos LSK likevel, men et feilskjær mot Zürich kunne blitt kostbart i kampen om avansement i mesterligaen. Fortsatt har LSK en jobb å gjøre på Letzigrund i Zürich neste onsdag for å ordne plass i åttedelsfinalen i november.

- Det ble som ventet, tett og jevnt. Vi traff OK med planen. Zürich er solide, med mange gode spillere og en tydelig stil. Vi demmet opp for dem og skapte flest sjanser. Det var godt å vinne, men det blir vanskelig i returkampen, sa trener Monica Knudsen.

LSK ble heiet fram av nesten 1500 tilskuere, blant dem flere av Norges mannlige landslagsspillere, som bor i Lillestrøm før EM-kvalifiseringskampen mot Malta. En av dem var Jo Inge Berget, storebror til LSK-innbytter Marte.

Kjempesjanse
Herlovsen kom til to gode sjanser allerede de fem første minuttene, men landslagsspissens avslutninger var ikke gode nok. Ellers var det mest halvsjanser et stillestående LSK-lag greide å spille seg til i første omgang.

Lenge hadde laget iallfall full kontroll bakover, men da Zürich etter halvspilt første omgang truet for første gang, resulterte det i en vanvittig dobbeltsjanse. Med noen sekunders mellomrom hadde kantspillerne Meriame Terchoun og Fabienne Humm hvert sitt forsøk i tverrliggeren.

Rett etter Mykjålands stolpetreff var Zürich igjen nær ved å score et viktig bortemål, men Gudbjörg Gunnarsdottir reddet. Å holde nullen var veldig viktig.

- Vi må prøve å score i Sveits, sa Knudsen. Men uten vanligvis giftige Herlovsen blir oppgaven litt vanskeligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.