*Nettavisen* Sport.

Perlehumør etter overtidsperle

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Michael Røn blir aldri lei av å beskrive scoringen sin i sluttsekundene på Alfheim.

TROMSØ - SARPSBORG 2-2:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Det hele var så dramatisk som det kunne fått blitt. Den ordinære tiden var over da innbytter Steffen Nystrøm ga Tromsø ledelsen. Men rett fra avspark gikk sarpingene i angrep – og Røn avsluttet kvelden med å sende ballen i krysset.

Ubeskrivelig
- Det er så ubeskrivelig deilig! Jo Nymo Matland la til rette for meg, jeg fikk én touch på ballen før jeg kunne smelle til. Jeg kjente at det var et skikkelig godt treff – jeg fikk den gode følelsen på foten – og jeg kunne følge ballbanen mot krysset. Perfekt, stråler «matchvinneren», om scoringen som stilnet festen i Ishavsbyen, da hjemmepublikumet var overbevist om at kampen var over, og seieren og posisjonen alene på tabellen var sikret.

Røn og Sarpsborg ville det annerledes, og Røn er klar på at scoringen – og uavgjort-resultatet – betyr langt mer enn bare ett poeng for Sarpsborg 08.

- Ja, dette betyr veldig mye for oss. Det er første poenget på bortebane, så det betyr at vi slipper å bli konfrontert med påstander om at vi lider under et bortekompleks. For selvtilliten er dette resultatet dessuten enormt viktig. Å ta poeng borte mot Tromsø er sterkt, mener han.

At Tromsø var det klart dominerende laget den siste timen av oppgjøret, legger på ingen måte noen demper på begeistringen i Sarpsborg. I alle fall ikke hos trener Roar Johansen, som mener laget hans fortjente poenget.

Imponerende moral
- Det var sikkert fortjent at Tromsø fikk både ett og to mål, med tanke på den andreomgangen de leverte – og avslutningen av førsteomgangen. Da var jo Tromsø klart best. Men det var vi åpnet kampen klart best. De første 20 minuttene av kampen rundspilte vi Norges beste hjemmelag! Derfor synes jeg ikke det er ufortjent at vi kan reise hjem med poeng, mener han.

- Da Tromsø fikk uttellingen på overtid trodde du slaget var tapt?

- Nei, det er ikke slutt før det er slutt, smiler han – før han blir litt mer alvorlig:

- Én ting er hva jeg og vi andre på benken tenker i en slik situasjon. Men at spillerne viser en sånn moral imponerer meg. De demonstrerte tro på at det faktisk var mulig å komme tilbake igjen, selv om de er slitne og har fått en voldsom «trøkk i trynet», og kanskje er det dette som imponerer meg aller mest i dag, sier han.

Besinnet seg
Hans kollega i Tromsø, Per-Mathias Høgmo, mener det var aldeles unødvendig at Roar Johansen skal få mulighet til å gå i 17. maitog med poeng fra Tromsø å juble over.

- Ja, når vi scorer ledermål på overtid, så skal vi klare å ro seieren i land! Det skal rett og slett ikke være mulig å slippe inn mål når vi har alle mann bak ballen som i dette tilfelle, sier Høgmo.

Han er spent på å få se TV-bilder av hva som egentlig skjedde: Individuelle feil? Manglende konsentrasjon? Eller rett og slett en perle av en avslutning som rett og slett var utagbar?

- Nei, nei, nei. Den skulle ikke vært utagbar. Den skulle vi ha fått feid vekk før det ble en reell målsjanse, sier Høgmo, som innrømmer at han var «fly forbanna» da dommer Svein-Erik Edvardsen blåste av kampen – men legger til at han hadde besinnet seg før han møtte egne spillere i garderoben.

- Det har ingen hensikt å være sint på spillerne. De viste tross alt vinnervilje hele veien. Men å miste poeng på denne måten i flere kamper, vil kunne være det som skiller oss fra en god plassering til slutt, sier han – uten å ville utdype hvor høyt på sluttabellen en «god» plassering vil være.

Gleder seg med Matland
- Men i det de fleste ynder å kalle for tidenes jevneste Tippeliga, er heller ikke Tromsø stabile?

- Det mener jeg er feil! Vi presterer stabilt godt, selv om vi ikke klarte å vinne i dag. Vi står distansen godt, vi produserer målsjanser og vi scorer mål. Offensivt har vi hevet oss betydelig sammenliknet med i fjor. Men vi har lov til å være skuffet over å miste to poeng i sluttsekundene.

Begge Sarpsborgs mål ble tilrettelagt av venstreback Jo Nymo Matland – som i sin tid ikke ble funnet verdig en plass i Tromsø-stallen.

- Gjør det poengtapet ekstra bittert?

- Nei! Jeg er i stand til å glede meg over at Tromsø-gutter som Matland og Morten Giæver presterer godt i Tippeligaen. Det kan ikke være noe annet enn positivt. En dag kan det hende at de er tilbake i Tromsø-drakten, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.