Gå til sidens hovedinnhold

Perlescoring reddet poeng for Vålerenga

Kjetil Rekdals menn klarte ikke å bryte ned Bodø/Glimt-muren.

VÅLERENGA - BODØ/GLIMT 1-1:

Vålerenga maktet ikke å bryte ned et kompakt Bodø/Glimt-lag og måtte dermed nøye seg med ett poeng på Ullevaal fredag kveld.

Fitim Azemi ga gjestene ledelsen rett før pause før Simen Juklerød utlignet med en perle av de sjeldne i andre omgang.

- Det var et viktig poeng. Vi skulle vunnet kampen, men et poeng skal vi klare å leve med, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Glimt-trener Aasmund Bjørkan mener Glimt var fullt på høyde med Vålerenga på Ullevaal.

- Vi skaper like mange sjanser som dem, og gjør jobben vår i 90 minutter. Målet deres er det ikke så mye å gjøre med, mener Bjørkan.

- Snytt for straffe

Vålerenga hadde ballen gjennom stort sett hele kampen på Ullevaal, men det gikk lang tid mellom de helt store målsjansene mot et kompakt og kontrende Bodø/Glimt.

Den første sjansen kom etter 11 minutter da Christian Grindheim fant Vajebah Sakor i mellomrommet. 20-åringens avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter en halvtimen oppso en situasjon der Vålerenga følte seg snytt for straffe.

Kjetil Wæhler så ut til å ha en god mulighet til å heade hjemmelaget i ledelsen da Martin Bjørnbak tok et solid tak i trøya hans og rev ham over ende.

TV 2-kommentator Marius Skjelbæk var sikker i sin sak.

- Der blir Kjetil Wæhler snytt for straffe. Bjørnbak holder Wæhler i trøya. Det er det faktisk ikke tvil om. Bildene går fort der, både på TV og for Skjerven, men man så tydelig at det var tak i trøya.

Også Rekdal var klar på at Vålerenga burde hatt straffe.

- Det var et soleklart straffespark som hadde gitt oss 1-0, sier Rekdal.

Juklerød-perle

I stedet smalt det i motsatt ende like før pause.

Alexander Jakobsen slo en strøken ball mot Trond Olsen. Vingen fant Fitim Azemi, som alene foran mål enkelt kunne gi Glimt ledelsen.

Etter pause fortsatte Vålerenga å styre, og etter 65 minutter kom uttellingen. Simen Juklerød fikk ballen av Magnus Lekven og bøyde ballen oppe i krysset bak en sjanseløs Sergej Pogorily.

Fem minutter før slutt fikk 16 år gamle Jens Petter Hauge en gylden sjanse til å sikre alle tre poengene for Glimt, men alene med Marcus Sandberg satte han ballen rett i låret på Vålerenga-keeperen.

Ikke mange minuttene senere var det Rasmus Lindkvist sin tur til å prøve seg for Vålerenga. Juklerød gjorde et flott forarbeid før svenske Lindkvist vendte opp og skjøt over fra skrått hold.

Vålerenga ga seg ikke og da matchuret viste 89 minutter dro Ghayas Zahid seg inn i banen og klinket til. Ballen strøk seg, dessverre for Vålerenga, like utenfor stolpen.

Vålerenga beholder dermed sin tiendeplass, mens Bodø/Glimt hopper forbi Tromsø på tabellen før runden fullføres i helgen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken