RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje NTB scanpix / Ned Alley

Perry: - Det er «jækla» bittert

Sist oppdatert:
Rosenborg snublet på hjemmebane.

ROSENBORG - HAUGESUND 1-1:

Rosenborg så lenge ut til å ta tre tre meget viktige poeng i gullstriden fredag kveld, men en sen scoring av Christian Gytkjær gjorde at det endte med poengdeling på Lerkendal.

- Vi er nødt til å drepe de kampene her, og vi hadde sjanser til det. Når det står 1-0, lever kampen, og da får de et mål. Vi kastet bort to poeng, så dette var kjedelig, sier Tore Reginiussen til TV 2 etter kampslutt.

Haugesund kan vise seg å bli snubletråden Strømsgodset har ventet på.

Lørdag møter nemlig drammenserne Brann i Bergen, og med seier i den kampen går Ronny Deilas menn opp på førsteplass i Tippeligaen.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen er skuffet over at laget hans ikke fikk med seg alle poengene fredag kveld.

- Det er jækla bittert, vi spiller en veldig god kamp, kanskje noe av det beste vi har gjort i høst. Vi skapte et tosifret antall målsjanser, og da er det selvsagt surt at de fikk det målet de fikk, sier «Perry» til TV 2 etter kampen.

- Holdt oss inne i kampen
Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen takker og bukker for ett poeng på Lerkendal.

- Vi må være fornøyd med det. Vi ble kjørt i perioder, men klarte å holde oss inne i kampen. I pausen ble vi enige om at vi skulle ta dem mot slutten, og det lyktes vi med, sier Kristiansen til TV 2.

Trener Jostein Grindhaug fikk se sitt lag bli overkjørt i store deler av kampen, men Grindhaug kunne smile stort da dommeren blåste av andre omgang.

- Vi ble enige i pausen. Så lenge vi klarer å holde nullen, lever kampen. Da de bommet på den store Chibuike-sjansen i andre omgang, lå det litt i kortene at de skulle få en i trynet på slutten, sier han til TV 2.

Alexander Søderlund ble solgt fra Haugesund til Rosenborg i sommer. Den norske landslagsspissen ble imidlertid plassert på benken fra start, noe Per Joar Hansen før kampen forklarte med at lysluggen sliter med en hamstring.

Spissen ble byttet inn tre minutter før slutt, uten at han klarte å skape nevneverdige problemer for gamleklubben.

Også Mikael Dorsin måtte overraskende starte på benken for vertene. Hansen valgte nemlig å sette Jørgen Skjelvik inn på trøndernes venstreback.

Selve kampen startet bra for hjemmelaget, som la press på Haugesund fra første spark. Det var derfor ikke ufortjent da kampens første scoring kom til Rosenborg etter drøye 20 minutters spill.

Fint RBK-mål
Mike Jensen fikk ballen utenfor 16-meteren, skar skrått utover før han la igjen ballen til en fremadstormende John Chibuike. Spissen gjorde ingen feil da han banken RBK i ledelsen fra 10 meter. Flott spill av Rosenborg!

Noen minutter senere burde det imidlertid ha stått 1-1 på Lerkendal. Christian Gytkjær fikk et lavt innlegg rett i beina, men fra fem meters hold klarte han bare å skyte rett på Daniel Örlund i Rosenborg-målet.

Til tross for et solid overtak til hjemmelaget, ble det ikke flere scoringer i første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

I andre omgang fortsatte RBK-presset, og Chibuike hadde blant annet en stor mulighet til sette inn hans andre for kampen. Fra fem meter headet spissen imidlertid over mål. Noen minutter senere fikk han nok en gigantmulighet, men skuddet fra fem meter gikk rett på Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret.

Gytkjær-utligning
Haugesund ga imidlertid aldri opp, og syv minutter før slutt fikk de betalt. Joakim Våge Nilsen kom seg rundt på venstrekanten og slo inn et innlegg. Foran mål ventet målsniken Christian Gytkjær, og dansken headet inn sin niende scoring for sesongen.

Flere mål ble det ikke, og Rosenborg kan dermed bli tatt igjen på poeng av Strømsgodset hvis drammenserne vinner mot Brann på lørdag.

Fredagens motstandere møter hverandre allerede til onsdag, da semifinalen i cupen skal spilles på Lerkendal.

Rosenborgs neste kamp i Tippeligaen spilles 29. september, når Sarpsborg venter på bortebane. Haugesund møter Molde på hjemmebane samme dag.

SE OGSÅ: Lagoppstillingene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere