RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perry: - Har ikke lagt meg ned for å grine

TRAVEL HØST: Per Joar Hansen er fortsatt arbeidsledig, men tiden bruker han ikke på sofaen.
TRAVEL HØST: Per Joar Hansen er fortsatt arbeidsledig, men tiden bruker han ikke på sofaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Per Joar Hansen har vært travel siden han fikk sparken fra Rosenborg i juli.

I høst har han reist rundt på klubbesøk for å skaffe nye impulser fra andre fotballmiljøer.

- Jeg har hatt et ønske om å se hva som skjer utenfor Norges grenser, sier 48-åringen til Nettavisen torsdag kveld.

På menyen har det blant annet stått et ukelangt besøk hos Nottingham Forest, en klubb som kjemper i toppen i Englands nest øverste divisjon.

Der fikk han være med på kamp, på treningsfeltet, på spillermøter og i garderoben.

- Tettere enn det får man ikke fulgt dem, sier Perry.

I tillegg har han vært på besøk hos Henning Berg og Pål Arne Johansen i Legia Warszawa, og den gamle RBK-treneren har flere forespørsler ute hos andre klubber. 

Går alt etter planen, får han en travel høst med flere klubbesøk.

- Ikke lagt meg ned for å grine
Og noe snarlig trenercomeback i en klubb stresser han ikke med.

- Jeg har ikke tenkt på det, men jeg har ikke lagt meg nede for å grine siden jeg fikk sparken, det er ikke noe poeng. Jeg har aldri hatt tid til det jeg driver med nå, for jeg har holdt på som trener i 15 år. Nå har jeg lyst til å bruke høsten for å se hvordan det jobbes andre plasser i Europa.

- Du ser altså ikke for deg en ny hovedtrenerjobb i løpet av høsten?

- Det vet jeg ikke, det avhenger av hva som skjer. Det er ikke sånn at jeg stresser med det.

- Har du fått noe tilbud?

REISER RUNDT: Per Joar Hansen har sett mye fotball siden juli. Her er han sammen med Marcus Pedersen og Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen under kampen mellom Molde og Zorya Luhansk på Aker Stadion i august.

- Det vil jeg ikke si noe om, det holder jeg for meg selv, i så fall.

Han innrømmer imidlertid at han savner fotballtreneryrket, og påpeker at han har holdt på i over 15 år som fotballtrener på heltid.

«Perry» vil uansett ikke spå når han ser for seg å være tilbake i manesjen.

- Det å være fotballtrener er veldig tilfeldig. Ett år skal alle ha tak i deg, det neste skal ingen ha tak i deg. Det handler ofte om tilfeldigheter hvem man får tilbud av. Det finnes knapt en mer uforutsigbar bransje, mener han.

Uansett har det vært en nyttig høst for 48-åringen.

Etter å ha plukket opp nye ting underveis på studiereisene i høst, kommer han til å gjøre ting på en annen måte når han igjen skal være hovedtrener.

- Ja, det tror jeg nok. Det er helt sikkert ting jeg kommer til å gjøre annerledes. Jeg tror det er viktig å utvikle seg som trener, samtidig som man beholder basisen. Det er alltid ting å plukke opp, og man vil være dum hvis ikke vil hente impulser og bli bedre, mener han.

- Tar det ikke som kritikk
Siden Rosenborg-exiten har Perry måtte tåle indirekte kritikk av det treningsregimet han forlot i Trondheim. RBKs styreleder Ivar Koteng gikk blant annet ut og varslet en ny kurs fremover.Planen for den kommende epoken er å hente inn kompetanse fra andre idretter i Norge, og Koteng mener Rosenborg er nødt til å trene langt mer og bedre enn de har gjort tidligere.

- Jeg tar ikke det som kritikk, for det er flere veier til Rom. Når jeg nå har besøkt ulike klubber og trenere i England, som igjen har besøkt klubber i Tyskland, ser man at det trenes både mer og mindre enn det som gjøres i norske klubber. Det finnes ikke noen eksakt fasit, svarer Hansen.

Han forteller at alt det formelle mellom han og Rosenborg er ute av verden, og at han ikke har noen problemer med klubben etter skilsmissen i sommer.

Han ønsker ikke å kommentere noe særlig om gamleklubben, men i ettertid ser han tilbake på RBK-perioden slik:

- Jeg føler ikke at jeg har noe å skjemmes for. Vi var nummer to i fjor i serien, ett poeng bak seriegull, og vi spilte cupfinale. Vi var nummer to i Tippeligaen bak et suverent Molde da jeg fikk sparken. Jeg har ikke noe å skjemmes for, gjentar Perry.

Som trolig ikke har gjort sitt på toppnivå i norsk fotball.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere