*Nettavisen* Sport.

Perry: - Skuffet og uenig

FERDIG: Per Joar Hansen forteller at han er skuffet og uenig i avgjørelsen om å sparke ham fra stillingen som Rosenborg-trener. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Møtte pressen etter mandagens sparking.

21.07.14 17:51

Mandag formiddag bekreftet Rosenborg at hovedtrener Per Joar Hansen har blitt avskjediget fra jobben.

Senere mandag møtte Perry media i Meråker, hvor han fortalte at han tidlig mandag morgen fikk beskjed på SMS om at han skulle møte på kontoret.

Uenig
- Der satt Ivar Koteng som ga meg øksa. Deretter dro jeg på hytta, for å komme meg vekk fra dere, sier Per Joar Hansen til pressen.

- Jeg er selvsagt skuffet og uenig i avgjørelsen, men slik er det i denne bransjen og det må man bare akseptere.

- Jeg er den første til å innrømme at det har vært for mye opp og ned, og vi har variert altfor mye i prestasjonene, sier han videre.

- Vi har hatt et veldig lavt bunnivå, mens vi har hatt et høyere toppnivå enn tidligere. I sum så er det selvsagt mitt ansvar, og når styret ikke er fornøyd ma jeg selvsagt akseptere det.

Råd til klubben

Per Joar Hansen kom også med det han kalte råd til Rosenborg for framtiden.

- Det skrifltige ambisjonsvinået er at man skal bli topp tre i serien. I fjor ble vi nummer to, men samtidig oppleves det som for dårlig av styret. Hvordan man skal nå ambisjonsnivået, er et spørsmål klubben må stille seg. Man må sette klare mål, klare konsekvenser og klare tiltak, mener Per Joar Hansen.

- RBK må realitetsorientere seg med tanke på ambisjoner. En del i ledelsen ser fortsatt på RBK som en mesterligaklubb, og de bør se seg selv i speilet. Jeg mener også at strukturen i den sportslige ledelsen må endres. Dagens organisering er at hovedtreneren er en kontorsjef. Han bør ha ansvaret for alt, også kjøp og salg av spiller, forteller han.

– Vi kunne helt sikkert gjort ting annerledes og bedre. Det er ikke lenge siden jeg fikk øksa, så det er litt tidlig å si hva. Jeg takker alle for samarbeidet, og jeg er fortsatt veldig glad i RBK. Jeg er mest skuffet over kommunikasjonen. Den har vært nesten fraværende i fem-seks uker, sier han avslutningsvis.

Nytt trenerteam
Rosenborg ser allerede ut til å ha Per Joar Hansens erstatter på plass.

Kåre Ingebrigtsen ser ut til gå fra jobben som Viking-assistent til å få ansvaret for Rosenborg ut sesongen.

Med seg som assistent får han trolig Erik Hoftun.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.