RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perry ferdig i RBK

FERDIG: Per Joar Hansen er ferdig som trener i Rosenborg.
FERDIG: Per Joar Hansen er ferdig som trener i Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Forlater klubben med umiddelbar virkning.

Mandag morgen sendte Rosenborg ut en pressemelding der klubben bekfrefter at Per Joar Hansen er ferdig som trener i klubben.

Rosenborg ligger på andreplass i Tippeligaen, men har ikke imponert nevneverdig denne sesongen og etter hjemmetapet for Sligo Rovers i Europa League, krevde supporterne endringer.

Da hjalp det ikke at klubben tok en knepen 1-0-seier etter et billig idømt straffespark mot Sogndal søndag.

- Rosenborg Ballklub og hovedtrener Per Joar Hansen har i dag avsluttet arbeidsforholdet. Per Joar Hansen fratrer med umiddelbar virkning. Klubben har ikke vært fornøyd med resultater eller prestasjonsutviklingen, og ser at det er nødvendig å gjøre endringer for å få til dette, melder RBK i pressemeldingen.

- Styret innser at det sportslige arbeidet ikke har fungert optimalt og vil fremover jobbe med å definere organisering og funksjoner på sportslig avdeling. Vi er innstilt på å bruke tid på dette.

Styreleder Koteng sier at klubben regner med å ha en midlertidig trener på plass kanskje allerede i løpet av dagen.

- Det kan bli klart allerede til morgendagens trening. Det blir en hovedtrener utenfra, men med en intern løsning som assistent, sier Koteng til Nettavisen.

Til VG sier styrelederen at avgjørelsen i prinsippet ble tatt for tre dager siden - etter det pinlige tapet i Europa League.

Perry ble ansatt foran 2013-sesongen og ledet klubben til sølv i serie og cup. Ledelsen hadde håpet på en positiv utvikling i år, men den har altså uteblitt.

Etter å ha brukt 14 dager på ansettelsen av Perry, varsler RBK nå at klubben vil bruke 4-5 måneder på ansettelsen av den neste treneren.

Klubben melder at en midlertidig trenerløsning vil være på plass innen kort tid.

Lars Tjærnås tror ikke Hansen lenger klarte å selge inn budskapet sitt hos spillerne og at det er grunnen til at han måtte gå.

- Det som feller en trener er nesten alltid minst en av to ting. Enten avstand mellom forventninger og resultater eller at han ikke lenger greier å selge budskapet til spillergruppa. Det er nok tilfellet her. Samtidig vil jeg si at jeg er imponert over hvor støtt han har stått utad som leder i stormen, sier Lars Tjærnås til Nettavisen.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes med å få tak i Per Joar Hansen for en kommentar

Se reaksjoner fra sosiale medier nederst i artikkelen:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere