RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Personlige feil ødela for LSK

(LARS OPSTAD / TV 2 NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Fire mål imot, alle etter personlige feil. Lillestrøm-forsvaret startet julegaveutdelingen svært tidlig i år – og på verst tenkelige sted.

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Christoffer Andersson, Pål Strand, to ganger Pål Steffen Andresen og en liten dose Claus Reitmaier. Vanligvis det sikreste av det sikre, men i sin første cupfinale sviktet den ene LSK-profilen etter den andre.

Da kan det ikke gå bra og Uwe Rösler har selvsagt helt rett når han sier at de personlige feilene kostet romerikingene finalen.

Riktignok var Molde det beste laget, stikk i strid med alle forhåndstips, men de skapte aldri de helt store sjansene.

I stedet var det Lillestrøm som gjorde det for dem – sågar hele fire ganger.

Først da Trond Strande slår en utsøkt langpasning. Christoffer Andersson har et par meters dybde på Rob Friend, men kanadieren er sterk og starter i rett øyeblikk. På etterskudd er feilen allelrede utført, Christoffer Andersson takler i et siste desperat forsøk på å stoppe forrige helgs tomålsscorer, men misser.

Alene med keeper gjør Friend ingen feil.

- Jeg måtte bare takle da. Friend jo er 20 kilo større og sterkere enn meg, så det var det eneste jeg kunne gjøre for å stoppe ham, sier Andersson, vel vitende om at han skulle tatt ut atskillig mer dybde trekket i forveien, så hadde det aldri blitt noen Molde-sjanse.

Nye feil, gang på gang

Lillestrøm kjempet seg inn i kampen, men bare for en stakket stund i andreomgangen. Når Stian Ohr slår en corner på første stolpe midtveis i andreomgangen, er Claus Reitmaier på halvdistanse, mens Pål Strand har tatt tidlig ferie, og Madiou Konate scorer enkelt sitt første cupmål for sesongen.

- Sånn var det hele tiden, sier Magnus Powell, - vi kjempet oss tilbake, så fikk de et nytt mål etter en individuell feil.

Og vet at få ting bryter ned moralen i laget som individuelle feil.

Det verste – det hele var så langt fra over.

Pål Steffen Andresen har vært jevnt stabil i hele sesongen, og gjør svært sjelden feil. Men den eneste gutten som har gått gradene på Åråsen, og som var med å score da Vålerenga ble senket i semifinalen for halvannen måned siden, avsluttet målkallaset på Ullevaal med to personlige feil - og bøtta havnet i Molde for andre gang i historien.

- Jeg tar på meg ansvaret for de to siste målene, sier Andresen og rekker opp begge hendene.

- Først er jeg uheldig og sklir akkurat da innlegget kommer. Jeg prøver å takle Berg Hestad, men har ingen sjanse når returen kommer. På 4-2 forsøker jeg å ta ballen før den spretter, bommer, og da er det fritt frem for Husøy.

Og for Moldes cupgull¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere