RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter joker i nord

Sist oppdatert:
ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Da det så ut som om bunnslaget Fredrikstad skulle bli årets første til å hindre Tromsø i å vinne på Alfheim, dukket granittmannen Peter Kovacs opp og ødela moroa for alle oddstipperne.

TROMSØ - FREDRIKSTAD 3-2. Kampuret hadde beveget seg inn i sluttminuttene, stillingen var 2-2, og det som hadde vært en halvslapp fotballkamp var i ferd med å dø ut i en poengdeling aktørene kunne si seg mellomfornøyd med. Da ladet ungareren Peter Kovacs kanonen fra 20 meter og sendte kula i nota bak Steinar Sørlie.

Se kamputvikling og spillerbørs

Vil helst vekk
- Jeg har alltid likt å score mål fra distanse, og tror det var et ganske vakkert mål, sier matchvinneren selv.

- En revansj etter lite spilletid hittil i år?

- Nei, jeg føler ikke dette som noen revansj. Men jeg er spiss, jeg skal score mål, og det kjennes godt å få mulighet til å gjøre det jeg er betalt for, sier Kovacs til TV2 Nettavisen.

Fremtiden ønsker han ikke å si så mye om, ikke på seierskvelden i alle fall, men det er likevel hevet over tvil at den storvokste ungareren ønsker seg bort fra serielederen - og at det finnes nok av interesserte kjøpere.

- Er det en fordel for deg at styret i TIL har erklært at det er villig til å selge deg?

- Mitt ønske er å spille fotballkamper, og dersom det ikke er mulig å få spilletid i TIL, tror jeg det er best for alle parter at jeg selges til en annen klubb, sier Kovacs, som likevel skynder seg å legge til følgende:

- Inntil en overgang er et faktum forholder jeg meg til at jeg er TIL-spiller, og at jeg skal gi hundre prosent for klubben både i kamp og på trening, sier han.

Krever erstatter
For selv om styret har åpnet for salg av kraftspissen, er det ikke sikkert at han selges likevel. Det er trener Per Høgmo nøye med å presisere.

- Forutsetningen for at Peter skal kunne selges, er at vi finner en erstatter først - i tillegg til at økonomien i overgangen må være akseptabel, sier Høgmo.

- Hva mener du om Kovacs i dag?

- Han gjorde jobben sin. Scoringen var flott. Vi vet alle hva han står for, og at han har et ualminnelig ”tungt” skudd. Jeg har ingen problemer med å skjønne at en spiller med slike kvaliteter forventer seg mer spilletid enn det han har fått til nå i år, sier Høgmo.

- Burde han fått mer spilletid?

- Vel, i dag spiller Lars Iver Strand en strålende førsteomgang, og fortjener ikke å bli tatt av. Men utover i andreomgang endrer kampen karakter, og passer bedre for Peters kvaliteter, forklarer sjefen for serielederne.

Falt som et lodd
Nå var det ikke bare Lars Iver Strand som «falt litt i prestasjonene» i løpet av andreomgangen. Etter at hjemmelaget før pause tidvis holdt Fredrikstad på tilskuerplass, fortjent ledet 2-0 og ikke tillit gjestene noe som helst, virket det som om Tromsø brukte pausen til pølsefest. Slappe og ukonsentrerte lot de Brian West løpe inn et redusertingsmål i åpningsminuttene av andre omgang - og dermed ble det på ”uforklarlig” vis kamp igjen på «Fort Alfheim».

- For oss var andreomgangen en positiv opplevelse. Vi klarte å reise oss, samtidig som TIL vel også gradvis falt i prestasjonene, oppsummerer FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

- Men ikke nok til at dere maktet å hente poeng?

- Nei. Foreløpig tør vi ikke nok til å vinne - enten det er dueller eller kamper. Men vi henter hele tiden erfaring, og viste både for oss selv og andre i denne kampen at forskjellene mellom topp og bunn er marginale, sier han.

Det siste nikker kollega Høgmo enig til.

- Fredrikstad har tilpasset seg nivået i Tippeligaen og er i klar stigning. Derfor skal vi være veldig fornøyd med at vi klarer å vinne denne kampen, sier Høgmo - som med 25 poeng er fem små poeng unna det som har vært klubbens erklærte målsetting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere