*Nettavisen* Sport.

Pinlig Bayern-tap

Foto: Afp/Scanpix

Nyopprykket klubb slo den regjerende seriemesteren i Bundesligaen.

28.08.10 09:29

KAISERSLAUTERN - BAYERN MÜNCHEN 2-0:

Forrige sesong var en eneste stor fest for Bayern München. Klubben ble seriemester, sikret seg «the double» og spilte seg til mesterligafinale.

Sju av 23 spillere på det unge, tyske VM-laget, som imponerte stort i mesterskapet og kom til semifinalen, var dessuten Bayern-navn.

Nå spørs det nok dog om den langvarige festen har våknet opp dagen derpå.

I fredagens Bundesliga-oppgjør mot nyopprykkede Kaiserslautern gikk nemlig stjernegalleriet på et pinlig 2-0-tap.

Stjernene blir
Louis van Gaals menn har vært mer enn hete på overgangsmarkedet denne sommeren. VM-spillerne Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger og Thomas Müller har blitt linket både hit og dit, og Alex Ferguson er blant dem som har blitt observert på tribunen for å sikle på tyskerne.

Alle de nevnte spillerne er enn så lenge en del av den talentfulle troppen, og samtlige stilte til start da Bayern møtte de nyopprykkede i den andre serierunden.

Men det var noen helt andre som ble tildelt stjernestatus etter kampen.

Hjemmelaget scoret først etter 36 minuttet ved Ivo Ilcevic, og samme mann la sekunder senere inn til det andre målet. Srdjan Lakic var sist på ballen, og scoret dermed sitt tredje mål for sesongen og er toppscorer i den tyske serien.

Ilevic måtte mot slutten av kampen forlate banen med to gule kort, men hjemmefansen hadde for lengst begynte å feire, og heltestatusen ble nok ikke svekket av den grunn.

Topper Bundesligaen
Kaiserslautern står med full pott etter to kamper og topper tabellen.

Bayern München finner man helt nede på en 8. plass, før de resterende lagene har spilt sine kamper. Serieåpningen mot Wolfsburg endte med 2-1-seier, men det måtte overtid til for at Schweinsteiger og co. skulle sikre seg alle poengene.

Og neste Bundesliga-kamp blir neppe enklere for van Gaal. Fjorårets serietreer, Werder Bremen, gjester Allianz-Arena om to uker.

Kaiserslautern møter Mainz 05 i den tredje serierunden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.