Gå til sidens hovedinnhold

Pinlig publikum på Ullevaal

Piping mot egne spillere er en uting, og vi må tåle at det koker over for Morten Gamst Pedersen.

Det norske landslaget har mange medgangssupportere og en liten, lojal kjerne. Uten dumping av billetter før kampstart i går ville Ullevaal fremstått som en vanlig Lyn-kamp under treningskampen mot Finland. Fra tribunen er det lite som minner om «Festning Ullevaal» fra Drillos velmaktstider.

Selv om fotballens snåsamann har inntatt trenerbenken, har det ikke skjedd mirakler med det norske spillet heller.

Så det er forståelig at tilhengerne er litt motløse, men det unnskylder ikke en pinlig opptreden på Ullevaal i går.

Hardest har det gått ut over landslagets og Blackburns sympatiske Morten Gamst Pedersen.

Det skal innrømmes at Gamsten ikke alltid har vært på godfot med ballen for landslaget, men innsatsen har det sjeldent vært noe galt med.

Og derfor fortjener han rett og slett ikke å bli pepet ut av egne supportere når han ikke lykkes.

Enda verre ble det da landslagskaptein Martin Andresen entret banen seks minutter før slutt til høylydt buing fra publikum. Det var ikke de få finnene blant publikum som buet, men norske supportere.

Det er en skam at en spiller som har gjort så mye for Norge møtes slik på egen hjemmebane, og resultatet av det illojale publikumets piping er at flere spillere kan miste lysten til å spille med det norske flagget på brystet.

Landslagets medgangssupportere bør lære av Vålerengas supportere, Klanen. Når laget sliter som verst, pleier Klanen å synge at «vi vil alltid være her.» Det er i motgang et lag trenger supporterne mest. Det eneste Klanen ikke tåler er dårlig innsats.

Sett fra tribunen var gårsdagens landskamp til tider en lidelse, og Norge ble til tider utspilt av et middelmådig finsk lag. Men det var ikke innsatsen eller løpsviljen det stod på. Taktikken med å presse høyt fungerte ikke, og bakover var det langtfra patent. Sannheten er at Norge hadde griseflaks med sin 3-2 seier.

Men seier er seier, og aller best smakte det nok for Morten Gamst Pedersen. Utskjelt og utpepet dro han frem en av sine beste egenskaper da det gjaldt; et presist duppeskudd fra 20 meter utmanøvrerte den finske keeperen og ga Norge seieren bare sekunder før slutt.

I den situasjonen er det forståelig at Gamsten tar hånden til øret («hører ikke at dere piper nå»), lar fingeren sirkulere rundt tinningen, roper skjellsord man kan lese av på leppene på tv-bildene («fuck you») og avslutter med på liksom å trekke ned buksa foran det illojale publikumet.

Les også:Hva gjør du her, Gamst?

- Jeg står for det jeg gjorde, sier Morten Gamst Pedersen, og han får støtte fra de andre spillerne: - Ville gjort akkurat det samme .

Det vil sikkert komme ansvarlige forståsegpåere som vil kritisere Gamstens handlinger, og rent saklig er det selvsagt dumt å krige mot eget publikum.

Men av og til er det veldig forståelig.

Hva mener du om Morten Gamst Pedersens feiring av gårsdagens scoring? Diskuter saken i kommentarfeltet under.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken