RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pinlig, Sverige!

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Russland rundspilte Henrik Larsson og Sverige.

RUSSLAND-SVERIGE 2-0: Sveriges beste spiller, Zlatan Ibrahimovic, ble stilt i skyggen av Andrej Arsjavin da Russland valset over Sverige i den avgjørende kampen om andreplassen i gruppe D.

Sammen med blant andre Konstantin Zyrjanov og Roman Pavlutsjenko slo Arsjavin til med den ene giftige kontringen etter den andre mot tamme og forvirrede svensker.

- Jeg vil gjerne gratulere det russiske laget. Vi visste at de hadde et godt lag. Vi var litt passive i starten og det var ikke planlagt. Russerne utnyttet det og scoret et tidlig mål, sa svenskenes trener Lars Lagerbäck ifølge Reuters.

Arsjavin i hovedrollen
Faktisk bør Lagerbäck være takknemlig for at det ikke ble styggere sifre. Pavlutsjenko scoret 1-0-målet, men burde ha satt ballen i nettmaskene et par ganger til.

- Russland kunne har ydmyket Sverige med både tre og fire og nesten fem mål her, konstaterte TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb mot slutten av oppgjøret.

Reaksjoner i Sverige: - Gi Lagerbäck sparken

Nevnte Arsjavin viste i onsdagens kamp hvorfor han regnes som Russlands beste spiller med sin gode teknikk, sitt overblikk og sine smarte pasninger.

Zenit St. Petersburg-spilleren var ikke med i de to første gruppekampene fordi han sonet karantene etter et rødt kort i kvalifiseringen, men viste at Hiddink i høyeste grad gjorde rett i å likevel ta ham med til dette europamesterskapet.

Källström sjanseløs
Arsjavin fikk kampens første store sjanse etter et kvarters tid med massivt russisk press, men han klarte ikke å styre det harde innlegget innenfor stengene.

Roman Pavlutsjenko satte inn 1-0-målet i det 24. minutt. Det var mildt sagt fortjent. Og selv om Sverige var best mot slutten av første omgang, var det også fullt fortjent at Andrej Arsjavin styrte inn 2-0 etter en fin pasning av Juri Zjirkov fem minutter ut i andre omgang.

Sverige satte blant andre inn Kim Källström for Daniel Andersson i et forsøk på å snu kampen, et bytte mange nok vil si burde vært gjort før avspark i første kamp, men det hjalp ingen verdens ting.

Russland hadde fire enorme målsjanser de siste ti minuttene og var sånn sett langt nærmere 3-0 enn Sverige var et reduseringsmål.

- Jeg er sliten og veldig, veldig skuffet, sa Henrik Larsson til TV4 etter kampen.

Møter fedrelandet
Guus Hiddink har åpenbart klart å inspirere det unge russiske laget med sin nederlandske fotballfilosofi, for det Russland presterte mot Sverige er det nærmeste noe annet lag har kommet Nederland i dette mesterskapet.

Og derfor blir det ekstra spennende å se hvordan det går når Russland møter nettopp Nederland i kvartfinalen førstkommende lørdag.

- Vi er veldig stolte av hva laget har oppnådd i denne turneringen. Men det er ikke nok! Det neste målet er nederlenderne. Problemet er at vi bare får to dagers hvile. Deres A-lag har hatt fem-seks dager å komme seg på, sa Guus Hiddink.

298

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere