*Nettavisen* Sport.

Pinlig tap for Solbakken

Foto: David Rogers / Getty / All Over Press

Røk ut av FA-cupen mot lag fra det femte nivået i England.

05.01.13 18:36

LUTON - WOLVES 1-0:

Wolverhampton ligger som nummer 18 i The Championship etter 26 serierunder. Dette gjør selvsagt hverdagen til manager Ståle Solbakken tung.

Det hjalp heller ikke på at Grue-guttens klubb lørdag gikk et forsmedelig tap i FA-cupen mot Conferance-laget Luton Town. Det har i lengre tid blitt spekulert i at nordmannen står i fare for å miste jobben på Molineux, men ifølge lokalavisen skal Solbakken fortsatt ha tillit i styret.

Det er lokalavisen Express & Star som lørdag skriver at Solbakken de siste dagene skal ha hatt flere samtaler med klubbformann Jez Moxey.

- Ligger bra an
Resultatene av disse samtalene er at nordmannen skal få fortsette den jobben han har begynt. Solbakken ønsker å bygge opp et nytt lag, på sine premisser.

- Det ville være dumt å si at jeg har den tryggeste jobben i England. Men jeg er ikke bekymret for jobben min. Jeg har snakket med Jez og han har snakket med eieren, sier Solbakken.

- Så lenge jeg ikke har hørt noe annet, så må jeg ligge sånn brukbart an, fortsetter den tidligere Lillestrøm-profilen.

Lørdag ventet en overkommelig oppgave for Solbakken og hans menn i FA-cupen, borte mot Luton. Den tradisjonsrike klubben spiller til vanlig i Conference Premier.

Men som nevnt skulle det likevel ikke bli plankekjøring for ulvene.

Gary Lawless
Luton åpnet kampen friskt og fikk en brukbar sjanse tidlig i kampen, men etter hvert tok Wolves mer over og de siste 15 minuttene i første omgang dominerte Solbakkens menn.

Til pause sto det imidlertid 0-0.

I andre omgang skulle det bli jubel på Kentilworth Road, for hjemmefansen. I det 47. minutt fikk Alex Lawless ballen og banket den på volley i nettmaskene bak Wolves' burvokter.

«Wembley, Wembley, vi er det berømte Luton Town», runget det fra Kenny End, mens Solbakken ergret seg nede på sidelinjen.

Solbakkens menn måtte nå ut i jakten på en utligning, men den kom aldri. Selv med ni minutter overtid, på grunn av en stygg skade, klarte ikke Wolves å redde omkamp.

Dermed er årets FA-cupeventyr over for Wolves, mens Luton kan glede seg over å ha detonert en bombe. Luton-fansen har heller ikke stor tro på Solbakkens framtid.

«Sacked in the morning», altså sparket i morgen, kunne man høre fra tribunen da dommeren blåste for full tid på Kentilworth Road.

Spillere på vei ut
Lokalavisen Express & Star skriver også lørdag at Solbakken kommer til å sende tre sentrale spillere på dør snarlig, og etter kampen mot Luton er det kanskje ikke så dumt.

Championship-kollega Ipswich skal nemlig være på jakt etter trioen Sylvan Ebanks-Blake, Richard Stearman og Ronald Zubar. Ebanks-Blake og Zubar står uten kontrakt til sommeren.

Det skal imidlertid være problemer med å komme til enighet om pris og lønnsvilkår med Ipswich, skriver lokalavisen. Stearman skal være verdsatt til 1,3 millioner pund.

Solbakken innrømmer også at klubben jobber med å hente inn nye spillere nå i januar.

- Vi jobber med det, men det er umulig å si når spillerne er på plass. Vi har gjort grundig research og kommer til å være tålmodige, sier Solbakken.

- Om vi klarer å finne de rette spillerne til den rette prisen, så har vi penger tilgjengelig, forteller den norske manageren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.