«Pinsamt att vara svensk»

Foto: (Scanpix)

«Fiasko!» og «Det er ikke sant!» er gjennomgangstonen i svenske medier etter 0-0 mot Trinidad og Tobago.

11.06.06 00:07

Vi fulgte kampen direkte her

Til tross for at Rami Shabaan ble historisk ved å være den første svenske keeperen som har holdt nullen i en svensk åpningskamp i VM: Det svenske landslaget får så skjorta flagrer etter at det bare klarte 0-0 mot Trinidad og Tobago.

«Hvilket fiasko», sier Aftonbladet, «Brakfiasko» mener DN, og «Det är inte sant!» skriver Expressen.

Dermed er VM-feberen snudd til bakrus etter bare 90 minutters spill. Det som i utgangspunktet så ut som en enkel gruppe, kan være i ferd med å utvikle seg til et mareritt. For uten tre poeng i neste kamp mot Paraguay, kan drømmen om et tysk sommereventyr være over.

«Den svenske VM-premieren sluttet med en svensk fiasko - og det var nære på en kjempefiasko», skriver Aftonbladet, og sikter til Trinidads tverrliggerskudd etter sidebytte. Den svenske storavisen nevner også at dagens motstander faktisk er helt nede på 47. plass på Fifa-rankingen.

«En fryktelig skuffelse. Dette er et fotball-VM - ikke ferie», er Expressen-skribent Mats Olssons umiddelbare kommentar. «Vi skal vinne hundre ganger av hundre mot Trinidad og Tobago. Dette var den hundreogførste», fortsetter han.

Heller ikke de svenske avisleserne er videre fornøyd med landslagets innsats. «Pinlig», «skandale», «verdiløst» og «fiasko» er beskrivelser som går igjen på nettavisenes diskusjonssider.

- Det som ikke fikk skje, skjedde, skriver Göteborgsposten. Svenskene lyktes ikke i slå den (antatt) svakeste motstanderen i gruppa si, og nå kan den neste kampen mot Paraguay blir et være/ikke være for nabolandet.

Og det er ikke bare journalistene og supporterne som er skuffet.

- Dette var svært frustrerende, innrømmer Stade Rennais-spilleren Kim Källström. Først var han utrolig skuffet over ikke å få starte. Deretter kom han inn, uten å kunne gjøre noe med det som svenskene regner som et katastrofalt resultat.

Og trener Lars Lagerbäck har mye å tenke på før den neste kampen. Sjansene skapes, men målene kommer ikke. For et landslaglag uten seier i 2006 så kan det fort bli en sensasjonell krok på døra etter gruppespillet.

Les også: Maradona gråt for Argentina
Les også: England la skylda på varmen
Se bilder: VM i bilder
Full oversikt: Vårt VM-magasin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.