RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Pires inn på forbundsteppet

Robert Pires må stå skolerett og forklare seg for det franske fotballforbundet etter å ha uttalt seg kritisk om landslagssjef Raymond Domenech.

- Robert Pires vil bli bedt om å forklare hvorfor han har kritisert Domenech og brutt landslagets sponsorreglement, sier en talsmann for det franske fotballforbundet ifølge Reuters.

Arsenal-spilleren skal møte forbundsleder Claude Simonet og ligapresident Frederic Thiriez i Paris. Raymond Domenech vil ikke være til stede på møtet.

Det var i et intervju med magasinet France Football at 31-åringen uttalte seg negativt om landslagstreneren.

- Det er ingenting ved hans oppførsel som får meg til å tro at han stoler på meg. Han gir meg en følelse av fortsatt å være på skolebenken, at jeg er 20 år og at jeg nettopp hart begynt å spille fotball, sa midtbanespilleren, som står oppført med 79 landskamper.

- Vi er avhengig av at Domenech får oss til å slappe av, men i stedet får han oss til å bli anspent gjennom sin oppførsel, det han sier, kommentarer han kommer med. Det er et dårlig forhold mellom oss. Han går meg ikke på nervene. Men på den andre siden - jeg tror jeg går ham på nervene.

Pires har ikke spilt opp mot sitt beste i de siste landskampene, og etter å ha spilt hele VM-kvaliken mot Irland 9. oktober, reagerte han med sinne da han ble tatt av banen mot Kypros fire dager senere.

- Hvis Kypros-kampen hadde blitt spilt på Stade de France, ville jeg ikke blitt værende. Jeg ville ha stukket av. Jeg ville ha blitt rasende, sier Pires.

- Da treneren sa han skulle sette inn Daniel Moreira kunne jeg ikke tro det. Det er første gang i karrieren jeg opplever noe sånt.

Fotballforbundet er også misfornøyd med at Pires opptrådte på fransk tv etter Irlands-kampen med klær fra sin egen sponsor og landslagets offisielle antrekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere