RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planlegger trojansk hest-taktikk

(foto: scanpix)
Den tyske trener-veteranen Otto Rehagel planlegger å bruke sitt velbrukte trojanske hest-taktikk under sommerens fotball-EM.

I praksis betyr taktikken et pottetett forsvar, kombinert med overraskende kontringer. Det har Hellas hatt hell med tidligere. Laget tok seg til topps i sin kvalifiseringsgruppe, i selskap med lag som blant annet Spania, og hadde ikke tapt på 15 kamper før det ble 0-4 mot Nederland i forrige måned.

Æresgreker
Rehagel har tenkt å prøve seg på samme taktikk når Hellas åpner mesterskapet mot Portugal. Treneren tror det kan gjøre Hellas til en outsider i årets EM.

- Med noen få unntak kommer jeg til å bruke de samme spillerne som tok oss til Portugal, har den tidligere Kaiserslautern-treneren sagt.

Etter at laget hans kvalifiserte seg til EM, har Rehagel blitt æresgreker. Han har også sunget nasjonalsangen på tv, noe som garantert gjør ham enda mer populær enn han allerede er.

Kampen til toppen av grekernes anseelse har imidlertid vært lang. Da han ble hentet til landet for to år siden, trodde de fleste grekerne at han kun var ute etter en heftig sjekk før han la opp. To år senere er 65-åringen en folkehelt. Laget er i EM for første gang på 24 år, og de gikk igjennom sine seks siste kamper i kvalifiseringen uten å verke slippe inn mål eller tape poeng.

King Otto
Sånt blir man helt av i et tradisjonsrikt land som Hellas.

Rehagel blir nå kalt for King Otto i Hellas. Han har også forlenget kontrakten sin med det greske fotballforbundet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere