Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Platini: - Ribéry kan utestenges for «landslagsnei»

SJEF: Michel Platini trives svært godt som sjef, og kommer stadig vekk med oppsiktsvekkende uttalelser.
SJEF: Michel Platini trives svært godt som sjef, og kommer stadig vekk med oppsiktsvekkende uttalelser. Foto: Claude Paris (Ap)
Michel Platini mener spillerne er pliktet til å spille på landslaget.

Fotballspillere kan ikke uten videre si at de ikke lenger er aktuelle for landslagsspill, sa UEFA-president Michel Platini i en oppsiktsvekkende uttalelse søndag.

Til den tyske avisen Bild am Sonntag sier Platini at han har «null forståelse» for at tyske Philipp Lahm og franske Franck Ribéry, som begge spiller for Bayern München, har gitt seg med landslagsspill.

Platini sier også at Ribéry kan bli utestengt i tre klubbkamper dersom han blir tatt ut på landslaget og nekter å møte opp.

- Det er ikke spillernes avgjørelse om de skal være med på landslaget eller ei, det er landslagssjefens avgjørelse, sier Platini.

- Dersom Lahm er blitt enig med Tysklands landslagssjef om at han ikke lenger skal bli kalt inn til landskamper, er det en ting. Men i prinsippet er det Joachim Löws avgjørelse, ikke Philipp Lahms.

Platini mener at det stiller seg annerledes med Ribéry.

- Franck Ribéry kan ikke selv bestemme at han ikke lenger skal spille for Frankrike. Dersom landslagssjef Didier Deschamps tar ham med i troppen, har han plikt til å møte opp. Det står i FIFAs statutter, sier han.

- Om han ikke møter, vil han bli utestengt fra tre kamper med Bayern München.

Det er blitt stadig vanligere at fotballspillere erklærer at de ikke lenger vil spille på landslaget. Nylig gjorde Norges landslagskaptein Brede Hangeland det, og i fjor gjorde John Arne Riise det samme. I begge tilfeller ble avgjørelsen akseptert av landslagssjefen.

- Uansett forstår jeg ikke Ribéry. Han er fransk, og EM i 2016 spilles i Frankrike, ikke Polen. Han må jo ønske å være med, sier Platini. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!