*Nettavisen* Sport.

Platini får engelsk støtte

OVERTAR SOM PRESIDENT? Michel Platini er en tidlig favoritt til å overta vervet etter Sepp Blatter. Foto: Fabrice Coffrini (Afp / NTB scanpix)

Styreformannen i det engelske fotballforbundet (FA), Greg Dyke, støtter Michel Platinis ønske om å bli FIFA-president.

- Vi støtter Platinis kandidatur. Vi har et godt forhold til ham, og håper han kan sikre seg den nødvendige globale støtten til å styre nye FIFA gjennom organisasjonens vanskeligste tid, sa Dyke onsdag.

Den tidligere franske landslagsspilleren Platini har vært president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) siden 2007. Onsdag annonserte han at han ønsker å ta over i det Sepp Blatter går av som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i februar.

- Vi vet at det kommer til å være flere kandidater, noe som burde bidra til en god debatt. Men man burde ikke undervurdere hvor krevende det kommer til å være for noen å lede en organisasjon som har blitt så svertet. Hele strukturen i FIFA må vurderes og fundamental endres, fortsatte Dyke.

Valgplan

Dyke håper at Platini vil fortsette å gjennomføre flere reformer som bedrer organisasjonen.

- Selv om vi foreløpig ikke har sett Platinis valgplattform, tror vi at han fullt og helt støtter pågående reformprosesser. Nå som visestyreformann i FA, David Gill, nylig har blitt utnevnt til formannskapet i FIFA, og det er verdensomspennende gransking av reformprosessen, er det mulighet for å skape positiv endring, fortsatte styreformannen.

Platini var lenge ansett som en av Blatters støttespillere, og var blant annet med på å stemme ja til fotball VM i Qatar i 2022. Senere har han kritisert organisasjonen og presidenten. Dyke har vært en av de mest uttalte kritikerne til Blatter, og var tidlig ute med å gi sin støtte til Platini.

Verdensomspennende

Platini har sendt ut et brev til alle FIFAs 209 medlemsland, og bedt om deres støtte før presidentvalget 26. februar 2016.

- Han kommer til å vinne den første runden med et stort flertall, det er jeg sikker på. Han fortjener FIFA-posisjonen, og FIFA trenger ham, sa den franske fotballpresidenten Noel Le Graet.

Ikke alle er like positive til at en stemme til franskmannen vil bidra til endring av organisasjonen.

- Når begynte Platini å snakke om reform? Har han noensinne gjort det i styrerommet til FIFA? Alt det vi ønsker å endre har han tidligere støttet. Hvis vi henter inn Platini er det ingen grunn til å erstatte Blatter, sa Musa Biley, lederen for Liberias fotballforbund, og en av de mulige kandidatene i FIFAs presidentvalg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.