RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR TALE: UEFA-president Michel Platini (t.h.) krever at Sepp Blatter og FIFA offentliggjør rapporten om tildelingen av VM i 2018 og 2022.
KLAR TALE: UEFA-president Michel Platini (t.h.) krever at Sepp Blatter og FIFA offentliggjør rapporten om tildelingen av VM i 2018 og 2022. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Platini krever svar fra FIFA

Ber om at korrupsjons-rapporten offentliggjøres.

Michel Platini, president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), krever at FIFA offentliggjør hele rapporten rundt tildelingene av VM i 2018 og 2022.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har hittil kun gått ut med utdrag fra rapporten. Der blir både VM-vertene for 2018 (Russland) og 2022 (Qatar) frifunnet for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av mesterskapene.

- Jeg vil at hele rapporten blir offentliggjort i henhold til reglene i FIFAs etiske komité. Og hvis det har skjedd noen regelbrudd så bør det naturligvis være en ny avstemning, sier Platini, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den tidligere franske storspilleren var i desember 2010, som medlem av FIFAs eksekutivkomité, selv med å tildele Qatar VM-sluttspillet i 2022.

Frifinnelsen av Qatar og Russland fikk mannen bak rapporten, den amerikanske advokaten Michael Garcia, til å gå ut med at han ikke kjente igjen sine egne konklusjoner i det som FIFA la fram.

Det engelske fotballforbundet (FA) er blant dem som har krevd at hele rapporten må gjøres offentlig. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere