*Nettavisen* Sport.

Platini vil boikotte egen FIFA-høring

NEKTER: Michel Platini skal etter sigende nekte å stille til høring i FIFA-saken. Foto: Denis Balibouse (Reuters / NTB scanpix)

Michel Platini hevder at han ikke kommer til å møte til sin egen høring som ledes av FIFAs etiske komité fredag. UEFA-presidenten hevder seg forhåndsdømt.

Det skriver franskmannen gjennom sine advokater i en pressemelding.

Advokatene mener viktige rettsprinsipper har blitt forbigått da avgjørelsen allerede er offentliggjort til pressen gjennom en talsmann. De mener det bryter med tanken om at man er uskyldig fram til det motsatte er bevist.

Fredag sa lederen av den etiske komiteen at Platini «helt åpenbart vil bli suspendert i årevis». Det har også blitt lekket dokumenter hvor det sto at beslutningen fra komiteen var å utestenge ham på livstid.

Etter planen skulle Platini avhøres fredag. Det dreier seg om en utbetaling på 17,2 millioner kroner. Ifølge Blatter og Platini handler det om arbeid Platini utførte for FIFA mellom 1998 og 2001. Utbetalingen ble ikke gjort før i 2011.

Begge to er utestengt av FIFA mens etterforskningen pågår.

Platini ønsker å erstatte Sepp Blatter som FIFA-president ved valget 26. februar, men kan ikke drive valgkamp under utestengelsesperioden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag