*Nettavisen* Sport.

Podolski: - Jeg hadde en prat med Wenger

Podolski sier han er perfekt for Arsenal, men tror Danny Welbeck blir foretrukket foran ham på spissplass. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Lukas Podolski vil kjempe om plassen i Arsenal.

Etter at Arsenal signerte Welbeck (23) for 16 millioner pund (nær 170 millioner kroner) på overgangsvinduets aller siste dag, skjønner Lukas Podolski (29) at veien mot fast plass i Arsenals startellever blir lang.

– I utgangspunktet er det en vanskelig situasjon for meg. Når du kjøper nye spillere for mye penger, har de nye en fordel fordi de kommer til å få vise seg fram, sier Podolski til tyske Kicker.

– Men vi har en lang sesong foran oss, og vi får se hva som skjer. Når jeg er i toppform, er jeg perfekt for Arsenal. Da ser jeg meg selv i startoppstillingen. Det er det jeg jobber mot, forteller han videre.

Kronglete vei mot startplass

Den tyske angrepsspilleren har slitt med både skader og lite tillit fra manager Arsène Wenger siden overgangen fra Köln i 2012. Denne sesongen har han fått to innhopp på til sammen 44 minutter.

Da Oliver Giroud pådro seg brudd i skinnbeinet på tampen av kampen mot Everton 22. august, så veien mot en startplass langt kortere ut for den tyske 29-åringen. Men med Welbeck på plass i London er nok veien igjen relativt kronglete.

Også Yaya Sanogo synes å stå foran Podolski i spisskøen til Wenger, mens VM-spissen Joel Campbell fra Costa Rica også banker på døren.

Wenger ville beholde ham

Likevel var det en samtale med Wenger på tampen av overgangsvinduet som gjorde at Podolski valgte å bli værende i Arsenal.

– Jeg hadde en prat med Wenger, der han fortalte meg at han trenger mine avslutningsegenskaper og målgivende pasninger, og at han ønsket å beholde meg. Jeg har det strålende i London og Arsenal, og håper det fortsetter slik, sier tyskeren.

– Det var litt interesse fra utlandet, også fra Bundesligaen. Men for en Köln-gutt er det vanskelig å spille for andre klubber i Tyskland. Å gå til Russland, Walachia (tysk uttrykk for «ingenmannsland») eller USA var ikke et alternativ for meg, sier han.

Tøft også på kanten

Podolski har også blitt brukt som kant i Arsenal, men der er det like trangt om plassen. Alexis Sánchez, Santi Cazorla og Alex Oxlade-Chamberlain er gode alternativer – i tillegg til Theo Walcott som rapporteres å være skadefri om kort tid.

Podolski står bokført med 54 seriekamper og 19 mål i Arsenal-trøya. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag