*Nettavisen* Sport.

Podolski kan miste skjebnekampen

Foto: Patrik Stollarz / AFP

Ståle Solbakkens eneste stjernespiller sliter med sykdom.

Tross to tap og 1-8 i målforskjell i serieinnledningen, er Ståle Solbakken optimist foran helgens hjemmekamp mot Kaiserslautern.

Det til tross for at stjernespissen Lukas Podolski – som har forsvart sin hardt pressede trener etter marerittåpningen – er usikker på grunn av sykdom.

Dessuten er førstemålvakt Michael Rensing fortsatt ute med kneskade.

– Vi har hjemmebane og er favoritter selv med to tap bak oss. Målet vårt er å få til eget spill og ta med oss den gode førsteomgangen mot Schalke, der vi var feilfrie. Jeg har stor tro på spillerne i troppen, sa Ståle Solbakken på fredagens pressekonferanse, ifølge TV 2.

– For dyr
Solbakken ville gjerne hente sin tidligere elev Mathias Zanka Jørgensen til Köln, men slik blir det ikke.

Nordmannen må bare erkjenne at det danske stortalentet, som nå er blitt FC Københavns kaptein, blir for dyr for hans nye klubb.

For FC Köln er ikke bare hardt presset sportslig, men i høyeste grad også økonomisk. Derfor måtte Solbakken nøye seg med å hente en langt billigere portugiser da han nylig skulle forsterke forsvaret. Mens mannen han hadde øverst på sin ønskeliste ble for dyr.

Har ikke råd
– Jørgensen ville vært en meget interessant spiller for oss. Men vi har dessverre ikke råd til å hente ham, sier Solbakken til den tyske storavisen Bild.

Prislappen på den lovende danske landslagsmannen, som har spilt under nordmannens ledelse i fire sesonger, skal ifølge danske aviser nå ligge på rundt 25 millioner danske kroner.

Han har kontrakt med FCK ut den sesongen som nå er påbegynt. Foreløpig har han ikke signalisert noe ønske om å forlenge med det danske mesterlaget. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag