*Nettavisen* Sport.

Podolski ledet an da Köln reiste seg

Foto: Lars Baron / Bongarts / Getty Images

Ståle Solbakkens menn har 7-0 i målforskjell på tre hjemmekamper. Og 0-8 på de to siste borte.

19.11.11 15:43

KÖLN - AUGSBURG 3-0:

Det svinger mye i resultatene for Ståle Solbakken og Köln for tiden. Søndag ble nyopprykkede Augsburg feid av banen bare en uke etter at Köln selv ble hakkemat i Dortmund.

Augsburg hadde lite å stille opp med på Rhein Energie Stadion. For tredje gang på rad klarte Köln å holde nullen på hjemmebane og samtidig score mål selv.

Podolski x 2
Lukas Podolski var nok en gang toneangivende da hjemmelaget skulle slå tilbake etter det flaue 0-5-tapet for Borussia Dortmund i forrige uke.

Den tyske landslagsmannen scoret to ganger på fem minutter i den første halvdelen av førsteomgangen. Den siste av de to fulltrefferne kom fra straffemerket.

Etter sidebyttet ordnet polakken Slawomir Peszko 3-0 tidlig, og Augsburg mistet alt håp om å komme tilbake. Et kvarter før slutt måtte gjestenes Torsten Oehrl i tillegg forlate banen med rødt kort.

Svinger enormt
Köln har utover høsten lignet mer og mer på et typisk hjemmekjært mannskap. De tre siste oppgjørene på eget gress har resultert i full poengfangst, og den oppløftende målforskjellen 7-0 til fordel for Solbakken og co.

Tilsvarende har de to siste bortekampene endt med null mål, null poeng og 0-8 i målprotokollen.

Søndagens seier tok Köln ytterligere tre poeng unna nedrykkssonen.

Augsburg er øverste lag under streken med åtte poeng. Köln har samlet det dobbelte etter elleve serierunder.

Hamburg på kvalikplass
Per Ciljan Skjelbreds Hamburg har hatt en marerittaktig høst så langt. Søndag gjorde klubben det vanskelig for seg selv igjen da serberen Slobodan Rajkovic ble vist av banen med rødt kort allerede etter 22 minutter.

Et kvarter senere gikk gjestene fra Kaiserslautern opp i ledelsen etter at Pierre de Witt fikk nettkjenning. Med ti spillere klarte Hamburg likevel å komme tilbake å sikre poeng.

Peruaneren Paolo Guerrero utlignet midtveis i andreomgangen. 1-1 sto seg kampen ut, og Hamburg klatret til 16.-plass som gir omspill om plass i Bundesliga neste sesong.

Skjelbred ble sittende på innbytterbenken i hele oppgjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag